NaslovnicaVijestiSpalletti: Moji igrači i ja vjerujemo u nemoguće!

Spalletti: Moji igrači i ja vjerujemo u nemoguće!

Ekipa Rome će večeras na Santiago Bernabeu imati težak zadatak u uzvratnoj utakmici osmine finale Lige prvaka protiv Real Madrida. Rimska Vučica nema šta izgubiti i sigurno će krenuti na sve ili ništa, dok je Krealjevima ovo jedino natjecanje u kojem mogu osvojiti trofej ove sezone.

Spalletti Moji igrači i ja vjerujemo u nemoguće!

Trener Rome Luciano Spalletti otpimista je uoči večerašnje utakmice, zadovoljan je kako je njegova ekipa radila na treninzima proteklih dana i da zbog toga imaju pravo da se nadaju pozitivnom rezultatu, a italijsnki stručnjak poziva igrače da ne razmišljaju o porazu iz prve utakmice.

“Od ekipe sam tražio da učini nemoguće. Način na koji treniraju i igraju u posljednje vrijeme natjerao me je da vjerujem u to. Ne smijemo da budemo mentalno slabi i da igramo u Madridu kao da je sve gotovo. Takvi igrači nemaju mjesta ni na našem treningu”, rekao je Spalletti i dodao:

“Rezultat iz prvog meča je bio težak za nas kada pogledamo kako smo igrali, ali o njemu ne smijemo razmišljati. Ako ćemo razmišljati da moramo zabiti tri gola bit će još teže. Nismo imali sreće u pojedinim momentima i to je presudilo. U revanšu ćemo morati da budemo odlučniji, i da znamo da prepoznamo kada je pravi trenutak da napadadnemo, a kada da stanemo na loptu”, istakao je Spalletti.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Potom se Spalletti osvrnuo i na Edina Džeku i prokomentarisao kakve su šanse da bh. reprezentativac zaigra od prve minute u večerašnjoj utakmici.

“Edin radi najbolje što zna i to pošteno. Ja sam donio neke odluke i one su do mene, ne do njegovih nastupa. Pred Džekom je samo jedna mogućnost, da mi pokaže da može bolje. Moguće je da će igrati od početka, jer moramo ih stisnuti, a Džeko ima karakteristike koje dolaze do izražaja u toj situaciji”, rekao je Spalletti.

Inače, Real Madrid će na ovom susretu igrati bez klasičnog napadača, dok Roma dolazi u najjačem sastavu. Utakmica se igra na Santiago Bernabeu u Madridu sa početkom u 20 sati i 45 minuta.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!