NaslovnicaVijestiŠpanska Primera je zanimljiva, a šta tek reći za Segundu?

Španska Primera je zanimljiva, a šta tek reći za Segundu?

Kraj europskih nogometih liga je na vidiku, bliži se svakim danom. Pored Premiershipa gdje je Leicester na pragu da napravi nevjerovatno iznenađenje, epitetom zanimljiva može da se pohvali i španska Primera koja se u posljednjim sedmicama zakomplikovala zbog loših partija Barcelone.

Primera

Barcelona je u posljednjoj utakmici demolirala La Corunu u gostima sa 0-8, a prije toga četiri utakmice nisu slavili. Prvo remi sa Villarrealom, a zatim porazi redom od Real Madrida na Camp Nouu, Real Sociedada koji je uvijek nezgodan na svom stadionu, te od Valencije gdje je Barca imala pregršt prilika.

Katalonci su i dalje na prvom mjestu sa 79 bodova, na drugom mjestu je Atletico sa isto toliko ali zbog dosta lošije gol razlike su zauzeli drugo mjesto. Real Madrid nijednog trenutka nije prestao da sanja o titulu, te imaju samo bod manje od Atletica i Barcelone.

No, ovo sve ne može se porediti sa situacijom u drugoj španskoj ligi, Segundi.

Nakon 34 odigrana kola razlika između prvog Laganesa i devetoplasirane je samo sedam bodova! Mjesto u prvoj ligi, Primeri će naći dva tima, dok će oni od 3. do 6. mjesta igrati doigravanje za promociju i viši rang.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Dakle, za plasman u Primeru se bori više od pola lige! Još jedan nevjerovatan podatak je da je samo jedan tim iz Segudne uspio upisati dvije pobjede u posljednje tvije utakmice, a to je Zaragoza. Oni se nalaze na petom mjestu sa 52 boda. Do kraja sezone je ostalo još osam kola, te će finiš ove sezone u Segudni biti neizmjerno zanimljiv, ali ipak neće privći toliko pažnje kao vodeće europske nogometne lige.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!