NaslovnicaVijestiSpasilo ga čudo: Italijanski golman preživio tragediju na mostu u Genovi

Spasilo ga čudo: Italijanski golman preživio tragediju na mostu u Genovi

Italijanski golman preživio je nesreću na mostu u Genovi, koji se iznenada srušio, te odnio najmanje 35 života u velikoj tragediji koja je snažno uzdrmala čitavu Italiju.

Bivši golman Cagliarija Davide Capello bio je na mostu Morandi u Genovi u trenutku urušavanja. Automobil 33-godišnjeg Italijana se survao , ali je Capello iz njega izašao nepovrijeđen.

Padao sam zajedno s mostom i ne znam što me spasilo. Auto je uništen, ali ja sam dobro. Kada sam izašao iz auta kiša je jako padala”, snimio je nogometaš u glasovnoj poruci svojem prijatelju na WhatsAppu i dodao kako ni sam ne znam je li munja zaista udarila u most ili nije. “Pred očima mi je samo jedna slika: most koji se ruši”, prenose italijanski mediji Capellove riječi.

“Čudo je da sam uopšte živ. Otišao sam u Genovu i bio na mostu. U početku sam čuo buku, a onda se sve srušilo. Moj auto je pao sa visine od 30 metara i zaglavio se između stubova i ruševina. Nevjerovatno, ali nemam ni ogrebotinu,” rekao je Capello italijanskim novinarima.

“Prolazio sam mostom, koji je jedan od najprometnijih u zemlji. Vidio sam šta se dešava oko mene. To je bio šok. Ne znam kako se moj auto nije raspao,” naglasio je Capello, koji je odigrao tri utakmice za reprezentaciju Italije do 20 godina, a karijeru je završio 2013. u dresu Savone.

Vijadukt na autoputu A10, koji prolazi kroz italijanski grad Genovu danas se urušio, a u nesreći je stradalo najmanje 35 osoba, među kojima je i jedno dijete. U trenutku rušenja mosta na njemu se nalazilo tridesetak vozila. Evakuisane su zgrade koje se nalaze u blizini ruševina jer postoji opasnost od rušenja ostatka konstrukcije.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!