NaslovnicaVijestiSportski direktor Barcelone potvrdio: Razmišljamo o njegovom dovođenju!

Sportski direktor Barcelone potvrdio: Razmišljamo o njegovom dovođenju!

Sportski direktor Barcelone Robert Fernandez je potvrdio da katalonski klub razmišlja o dovođenju Gerarda Deulofeua ovog ljeta.

Barcelona dovodi Deulofeua

23-godišnjak je trenutno na posudbi u AC Milanu iz Evertona, koji ga je doveo upravo iz Barcelone 2015. godine.

Međutim, Blaugrana je prilikom njegove prodaje uključila i klauzulu po kojoj ga može vratiti za 10 miliona funti, a ta klauzula traje do ovog ljeta, potvrdio je Fernandez.

“Razmišljamo o povratku Deulofeua sljedeće sezone”, rekao je, te nastavio: “Naravno da razmišljamo o aktivaciji te klauzule, tako da se može vratiti u klub.”

Deulofueu je produkt La Masije, a odigrao je samo šest utakmica u prvom timu Barce. Prije potpunog prelaska u Everton 2015. godine za oko 5 miliona eura, mladi Španjolac je u klubu iz Liverpoola igrao na posudbi u sezoni 2013/14, a sezonu kasnije je proveo na posudbi u Sevilli.

Prije prelaska na San Siro početkom godine, Deulofeu je za ‘karamele’ nastupio 75 puta i postigao osam golova. Za sada, u 13 utakmica u dresu Rossonera je postigao dva gola i asistirao tri puta.

Barcelona je druga na tabeli sa 72 osvojena boda nakon 32 odigrana kola. Real Madrid je i dalje vodeći sa tri boda više, ali i odigranom utakmicom manje. U sljedećem kolu je na rasporedu El Clasico, koji bi mogao odlučiti novog prvaka Španjolske.

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!