NaslovnicaVijestiSportski direktor Wolfsburga otkrio da je Borussia Dortmund zainteresovana za zvijezdu kluba

Sportski direktor Wolfsburga otkrio da je Borussia Dortmund zainteresovana za zvijezdu kluba

Sportski direktor Wolfsburga Kalu Allofs otkrio je da je Borussia Dortmund zainteresovana za Andrea Schurrlea, kojeg želi dovesti kao zamjenu za Henrikha Mkhitaryana koji je otišao u Manchester United.

Sportski direktor Wolfsburga otkrio Schurrle

Iz Borussije su danas potvrdili da je ponuda Uniteda za Armeinjca prihvaćena, a sada mu žele naći dostojnu zamjenu.

Trener Thomas Tuchel je već radio sa Schurrleom dok je trenirao Mainz, te bi ga želio ponovo vidjetu u svom timu.

Allofs je potvrdio da su se čelnici Borussije raspitivali za 25-godišnjaka, koji je trenutno na Europskom prvenstvu sa Njemačkom, no odbio je otkriti da li su ‘vukovi’ primili ponudu za igrača.

“Jasno je da je Dortmund zainteresovan za Schurrlea, jer je radio sa Tuchelom. Želimo zadržati Andrea i kvalifikovati se u Ligu prvaka s njim u timu.”

“No, očito je da moramo pogledati i na ekonomičnu stranu svega. Iako ga ne moramo prodavati, istina je da bi bilo dobro prodati par igrača i umanjiti dugovor.”

“Pored toga, potreban nam je i dobar tim. Ne mogu vam otkriti da li je Borussia Dortmund već poslala ponudu za njega.”

Schurrle je postigao devet golova u 29 ligaških utakmica prošle sezone u dresu Wolfsburga, koji je završio na osmom mjestu u Bundesligi.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!