NaslovnicaVijestiSrna zatražio odlazak u Barcu!

Srna zatražio odlazak u Barcu!

Darijo Srna, desni bek Shakhtara i bivši reprezentativac Hrvatske, zatražio je od Shakhtara dozvolu za odlazak u Barcelonu, kako prenosi Mundo Deportivo.

odlazak

Trener Shakhtara Paulo Fonseca potvrdio je da je upoznat sa interesom katalonskog giganta za Srnu, te izrazio želju da će Shakhtar uspjeti da zadrži svog kapetana.

“Znam za interesovanje Barcelone, ali nije na meni da odlučujem”, izjavio je Fonseca za Mundo Deportivo uoči duela protiv Brage u četvrtak, u poslednjem kolu Lige Europe.

“Svi znamo koliko je Srna bitan za naš tim, i svjesni smo njegovog značaja za ovaj klub”.

“Proveo je mnogo godina sa nama. Iskreno se nadam da neće otići”, rekao je Fonseca.

Gazda Shakhtara, Rinat Akhmetov, spreman da je da izađe u susret Srni i omogući mu odlazak, uzevši u obzir njegove ogromne zasluge za “rudare”.

“Ako Darijo odluči otići, bit ću na njegovoj strani. Dao je sve za Šahtar i bit ćemo ponosni što god odluči. Ispunit će se njegove želje”, rekao je Akhmetov.

Srna je u svojoj profesionalnoj karijeri nastupao još za Hajduk, a iz Splita se u Donetsk preselio još prije 13 godina. Dres “rudara” je oblačio čak 509 puta, što ga čini igračem sa najviše nastupa u Shakhtarovoj povijesti.

Međutim, prepreku ovom transferu mogla bi da predstavlja Srnina plaća, koja u Shakhtaru iznosi oko četiri miliona eura godišnje, što Barca sigurno ne bi mogla da mu ponudi, s obzirom na to da njegov sunarodnjak Rakitić zarađuje oko 4.5 miliona europskih novčanica godišnje. Međutim, teško je očekivati da će Katalonci njih dvojicu staviti u isti platni rang.

U svakom slučaju, ukoliko transfer bude blizu realizacije, Srna će definitivno morati smanjiti finansijske prohtjeve, ne bi li ispunio san i zaigrao na Camp Nou.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!