NaslovnicaVijestiŠta je Alex Ferguson rekao za Alex Oxlade-Chamberlaina prije nego što je...

Šta je Alex Ferguson rekao za Alex Oxlade-Chamberlaina prije nego što je potpisao za Arsenal 2011. godine?

Šta je Alex Ferguson rekao za Alex Oxlade-Chamberlaina prije nego što je potpisao za Arsenal 2011. godine?Utakmica Liga kupa protiv Leicestera u utorak navečer trebala je biti prilika da Alex Oxlade-Chamberlain pokaže zašto je Jurgen Klopp na njega potrošio 35 milijuna funti. Ovo je njemu bio prvi meč koji je započeo u prvih 11 od dolaska iz Arsenala, Klopp ukazao priliku na King Power stadionu, ali njegov nastup bio je katastrofalan u porazu Liverpoola od 2-0.

Šta je Alex Ferguson rekao za Alex Oxlade-Chamberlaina

Bivši igrač Southamptona uvijek je smatran” velikim potencijalom”, ali je sada krajnje vrijeme da počne pokazivati taj potencijal. On je prilikom potpisivanja ugovora za Arsenal vrijednom 15 milijuna funti još u 2011. godini, obećao da Engleska javnost u budućnosti od njega može očekivati velike stvari.

>> Iz PSG-a odlučili ko će u narednom periodu izvoditi slobodne udarce i jedanaesterce

No, tijekom šest sezona provedenih na stadionu Emirates, nikada nije doista napredovao kao igrač. Ali prije šest godina u kada je bio 16-godišnjak, Oxlade-Chamberlain bio je najtraženiji igrač na Otoku. U utrci za njegov potpis bilo je mnogo klubova koji su bili zainteresovani za kupovinu mladia iz poznate akademije Southamptona – uključujući i Sir Alexa Fergusona.

Tada prvi čovjek Uniteda, želio je dovesti Oxlade-Chamberlaina u klub – čak je i hvalio Chamberlaina kada su ga pitali o mogućem aganžmanu ovog tada velikog talenta.

“Alex Chamberlain je mlad igrač, ali ima ogroman potencijal. Southampton je poznat po “uzgoju” mladih igrača tokom svih ovih godina. On je još jedan igrač u nizu nakon Gareth Balea i Theo Walcottom kojeg su izbacili iz svoje akademije. Prije toga imali su braću Wallace i Alana Shearera. Mnogo su dobri u tome, puno su učinili za Engleski nogomet izbacivanjem takcih igrača iz svoje akademije.” rekao je Ferguson.

Na kraju je ipak Chamberlain završio u Arsenalu da bi prije mjesec dana prešao u Liverpool gdje se od njega očekuju velike stvari i krajnje vrijeme je da počne pokazivati svoj puni potencijal.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!