NaslovnicaVijestiŠta je Mourinho rekao svojim nogometašima o mladom golmanu Benfice Mile Svilaru

Šta je Mourinho rekao svojim nogometašima o mladom golmanu Benfice Mile Svilaru

Šta je Mourinho rekao svojim nogometašima o mladom golmanu Benfice Mile Svilaru! Morate razumjeti golmana Benfice, Mile Svilara. Mladi reprezentativac Belgije, u dobi od 18 godina i 52 dana, postao je najmlađi golman koji je ikad igrao u Ligi prvaka. On je započeo susret protiv Manchester Uniteda u srijedu navečer, obarajući dugogodišnji rekord koji je držao Iker Casillas.

Šta je Mourinho

Sve je bilo odlično do 64. minute kad je mladi golman, vjerovatno pod velikim pritiskom i tremom, napravio grešku zbog koje zasigurno nije mogao spavati cijelu noć. Svilar izašao na peterac prilikom Rashfordovog slobodnog udarca koji je to uočio i šutirao ka golu. Svilar je uhvatio loptu ali je ipak završio iza gol linije.

Bio je to poražavajući trenutak za tinejdžera, koji se ispričao navijačima Benfice nakon što je njegov tim pretrpio poraz od 1-0. Svilar je izgledao je stvarno razočarano. Tada su nogometaši United dokazali kakvi su, te su n tješili Svilara neposredno nakon utakmice.

Posebno, Romelu Lukaku je nekoliko minuta razgovarao s belgijskim internacionalcem, koji je vjerovatno želio  da se zemlja otvori i proguta ga nakon njegovg gafa.

>> Arsenal i United prate velikog talenta iz Championshipa

U svojoj press konferenciji nakon utakmice, Jose Mourinho je pitan od strane novinara, da li je pripremao igrače za dvoboj sa Svilarom, s obzirom na njegovo neiskustvo i veliku tremu pred početak meča.

[su_no1forfootball]

Portugalski trener odgovorio je potvrdno, ali jee također rekao svojim igračima kako je Svilar talentirani i vrlo kvalitetni mladi vratar.

“Znao sam koliko je dobar i rekao sam igračima koliko je dobar,” rekao je Mourinho za BT Sport. “Ali imali smo statistike i informacije o prekidima te smo to iskoristili. Prilikom kornera centrirali smo lopte na peterac da bi ga izložili pritisku, a također smo znali da voli da izlazi sa gol linije vrlo često.”

“Ovo se moglo završiti kobno po nas, jer rijetki vratari to rade, a oni koji to dobro rade su u velikoj prednosti u odnosu na protivnički klub. Vrlo malo vratara radi ono što i Svilar radi, imali smo sreću što je kiksao jednom.” – rekao je Mourinho.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!