NaslovnicaVijestiŠta se dogodilo Giggsu kada je bacio flašicu sa vodom na Fergusona...

Šta se dogodilo Giggsu kada je bacio flašicu sa vodom na Fergusona 1996. godine

Šta se dogodilo Giggsu kada je bacio flašicu sa vodom na Fergusona 1996. godine! U povijesti Manchester Uniteda, dva najvažnija imena su Sir Alex Ferguson i Ryan Giggs. Potonji je bio najuspješniji menadžer u povijesti ovog nogometnog kluba, a Crveni Đavoli su sa njim na čelu postali 13. puta prvaci Engleske, dok je Giggs igrač sa najviše nastupa u dresu Uniteda.

Šta se dogodilo Giggsu

Giggs je bio jedno od najvjerodostojnijih oružja na terenu Alexa Fergusona, a lijevu stranu Uniteda je držao neprikosnovenom tokom skoro tri desetljeća koliko je trajala njegova karijera.

U svojim mlađim danima, velšanin je bio nevjerovatan igrač, pružajući noćne more protivničkim bekovima, sjajnim prodorima, asistencijama i golovima.

No, to ne znači da je odnos između Giggsa i Fergusona uvijek bio pozitivan. Zapravo, ova dva velikana imali su velike nesuglasice u nekoliko navrata.

Jedan od najvećih sukoba između njih dvojice dogodio se 1996. godine kada je United igrao protiv Juventusa u Ligi prvaka.

>> Antonio Conte otkrio koja tri igrača Rome bi volio dovesti u Chelsea

Ekipa iz Serija A – predvođena Antonio Conteom kao njihovim kapetanom – bila su jedna od najboljih ekipa u Europi a Zinedine Zidane je bio jedan od najboljih igrača Svijeta u tom trenutku. United je imao velike probleme u tom meču, Juventus je bio prejak,a Giggs je bio frustriran zbog Erica Cantone, koji nije želio da se povuče nazad kako bi više sudjelovao u igri.

Šta je to kasnije prouzrokovalo? Pa, u poluvremenu, Giggs se sukobio s Fergusonom, koji nije htio prohvatiti njegove prijedloge, te je Gigs u izljevu bjesa bacio flašicu sa vodom u smjeru šefa.

“Treba napomenuti da u nedostatku bilo kakvih mogućnosti da direktno utičem na igru, jer zaista nisam mogao trepnuti na terenu, je došlo do sukoba jer Ferguson nije poslušao moj savjet “, napisao je Giggs za Telegraph.

“Moja svađa s Sirom Alexom završila je tako što sam bacio flašicu sa vodom koja se odbila i pogodila šefa direktno u noge. Znao sam točno što će se dogoditi. “McClair”, rekao je Sir Alex odmah, “ti ulaziš”. Zatim me je pogledao. “Ti izlaziš.” Kažnjen sam sa oduzimanjem jedne sedmične plate. ”

Bianconeri su na kraju slavili u tom meču te su prošli u finale, gdje su kasnije poraženi od Borussije iz Dortmunda.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!