NaslovnicaVijestiAhmedhodžić postao prvi nogometaš u posljednjih sedam godina u najjačoj ligi svijeta...

Ahmedhodžić postao prvi nogometaš u posljednjih sedam godina u najjačoj ligi svijeta koji je odbio nositi traku sa duginim bojama

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Anel Ahmedhodžić privukao je pažnju engleskih medija nakon što je odbio nositi kapitensku traku u duginim bojama tokom utakmice protiv Liverpoola.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Svi kapetani klubova engleske Premier lige trebali su nositi traku ‘Rainbow Laces’ tokom utakmica prošlog vikenda i sredinom tjedna, no kapetan Sheffield Uniteda nije ispoštovao tu očekivanu praksu.

S Ahmedhodžićem je ostvaren povijesni trenutak jer je postao prvi nogometaš u posljednjih sedam godina u najjačoj ligi svijeta koji je odbio nositi traku s duginim bojama.

Uostalom, oglasili su se iz Sheffielda koji su komentar dali za SPORTbible, gdje su istaknuli kako će nastaviti s ponosom podržavati spomenutu kampanju i pružati podršku LGBTQ+ populaciji.

“Sheffield United ostaje ponosan što podržava kampanju ‘Rainbow Laces’ i igra ključnu ulogu u podršci našim LGBTQ+ obožavateljima, želimo da se osjećaju dobrodošli u Bramall Laneu”, rekao je glasnogovornik Sheffielda i dodao:

“U partnerstvu sa Stonewallom, Premier League i EFL podržavaju kampanju svake godine s određenim datumima aktivacije. Nogometni klubovi diljem zemlje slave kampanju i pokazuju svoju podršku LGBTQ+ osobama na brojne načine. Ove godine, na utakmici protiv Liverpoola, Sheffield United obilježio je kampanju uključivanjem kutne zastavice u duginim bojama i LED poruke na velikom ekranu. Naš klub blisko surađuje s organizacijom Rainbow Blades (službena skupina navijača LGBTQ+ za Sheffield United) i nastavit će oponašati njihove buduće kampanje i inicijative”.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!