NaslovnicaVijestiŠta su igrači Leicester Cityja dobili kao nagradu za osvajanje titule?

Šta su igrači Leicester Cityja dobili kao nagradu za osvajanje titule?

Ovu sezonu Premiershipa mnogima će ostati u sjećanju veoma dugo. Leicester City napravio je nevjerovatnu stvar, osvojili su Premier ligu pored mnogih timova koji imaju daleko veći budžet od Leicestera.

igrači Leicester Cityja

Prošle sezone Leicester je završio na 14. mjestu engleskog prvenstva sa 41 bodom, a pretprošle su ušli u elitni rang. Ove sezone su osvojili Premiership sa 80 bodova, a do kraja je ostalo još jedno kolo.

Vlasnik Leicestera, Vichai Srivaddhanaprabha, tajlanski biznismen i milioner s obzirom na nevjerovatan uspjeh svoga tima, odlučio ih je nagraditi, a nije nimalo štedio. Vichai Srivaddhanaprabha je vlasnik tajlandske agencije, King Power čije ime nosi i stadion Leicetera.

58-godišnjak je kupio većinu dionica Leicester Cityja 2010. godine, a njegov sin Aiyawatt Srivaddhanaprabha je drugi čovjek u ovom klubu.

Tajlanđanin je odlučio svakom od 30 igrača pokloniti automobil Merceds B-klase Electric Drive koji košta 41.500 eura, tajlandski biznismen je ukupno potrožio 1,24 miliona eura na automobile, a pored toga svaki igrač će dobiti plaćeno putovanje u Las Vegas, a između sebe će podijeliti novčanu premiju od čak 8,2 miliona eura.

Leicester City je klub koji je osnovan 1884. godine a trenutno igraju na King Power stadionu koji je ove sezone nerijetko odušvljavao dizajnom travnjaka. Leicester je odigrao ukupno 48 sezone u vrhunskom rangu engleskog nogometa.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Najbolji strijelac tima je Jamie Vardy koji je ove sezone postigao 24 pogotka, a velike zasluge za osvajanje šampionata naravno idu i treneru ‘Lisica’, Claudiju Ranieriju koji je u svojoj trenerskoj karijeri trenirao mnoge velikane kao što su Napoli, Fiorentina, Chelsea, Atletico Madrid, Inter, Valencia, Parma, Roma, Monaco, a jedno vrijeme je bio i na klupi nacionalnog tima Grčke, no tamo nisu imali strpljenja za njega. Italijanski stručnjak je svega četiri utakmice bio na klupi Grčke.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!