NaslovnicaVijestiOBORIO REKORD: Sterling postao prvi Englez koji je učinio ovo u posljednjih...

OBORIO REKORD: Sterling postao prvi Englez koji je učinio ovo u posljednjih 10 godina!

Večeras su odigrana preostala dva uzvratna susreta četvrtfinala Lige prvaka. Manchester City je na svom terenu slavio protiv Tottenham Hotspura rezultatom 4-3, ali su Spursi prošli dalje zahvaljujući pravilu gola u gostima, nakon što su u prvom susretu slavili minimalnim rezultatom.

Sterling oborio rekord

U drugom večerašnjem susretu Liverpool je bio uvjerljiv na gostovanju u Portugalu, gdje je savladao Porto rezultatom 1-4, te ukupnim rezultatom 6-1 prošao u polufinale.

Unatoč ispadanju iz Lige prvaka, zvijezda Cityja Raheem Sterling odigrao je sjajnu utakmicu, te postao prvi Englez u posljednjih deset godina kojem je jedna stvar uspjela. Naime, on je večeras bio strijelac dva gola ‘Građana’.

Prvo je pogodio u četvrtoj minuti, a zatim i u 21., te postao prvi Englez sa dva ili više golova postignutih u četvrtfinalu Lige prvaka još od legendarnog Franka Lamparda, koji je to učinio u dresu Chelseaja 2009. godine. Pored Sterlinga, večeras su za domaćine pogađali i Bernardo Silva i Sergio Aguero, ali to nije bilo dovoljno, s obzirom da su za tim Mauricija Pochettina golove postigli Son Heung-Min i Fernando Llorente.

U intervjuu nakon poraza, Guardiola je rekao: “Ovo je okrutno, ali moramo prihvatiti. Nakon 20 minuta vodili smo 3-2. U drugom poluvremenu smo kreirali dosta prilika i postigli golove koji su nam trebali. Nažalost, kraj je bio razočaravajuć za nas, tako da čestitam Tottenhamu i želim im sreću u polufinalu. Podržavam VAR, ali iz jednog ugla Llorente je kod gola igrao rukom. Možda iz sučevog ugla nije.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!