NaslovnicaVijestiSTIGAO U INTER: Radja Nainggolan otkrio glavni razlog zbog kojeg je odlučio...

STIGAO U INTER: Radja Nainggolan otkrio glavni razlog zbog kojeg je odlučio otići iz Rome!

Danas je i službeno potvrđen transfer Radje Nainggolana iz Rome u Inter, a cijena transfera je oko 38 miliona eura.

Nainggolan potpisao za Inter

On je potpisao četverogodišnji ugovor sa Nerazzurrima, a u suprotnom smjeru su otišla i dva igrača milanskog kluba, Davide Santon i Nicolo Zaniolo. 30-godišnjak će se tako ponovo udružiti sa bivšim trenerom Lucianom Spallettijem, pod čijim vodstvom je igrao 18 mjeseci u dresu ‘rimske vučice’.

[su_bet365_100bonus]

Nainggolan, koji se nedavno povukao iz reprezentacije po drugi put u manje od godinu dana nakon što nije dobio poziv na Svjetsko prvenstvo, priznao je kako se odlučio za odlazak u Inter jer su u Romi prestali vjerovati u njega. Nakon potpisa ugovora, u intervjuu za Inter TV on je rekao: “Najvažnija stvar za mene je da osjetim kako ljudi vjeruju u mene. Razgovarao sam sa sportskim direktorom Ausiliom, trenerom Spallettijem i potpredsjednikom Zanettijem. Kroz te razgovore osjetio sam se bitnim, a to više nisam osjećao u Romi, tako da je izbor bio jednostavan.”

[su_poker]

“Naravno, neću zaboraviti prošlost, ali sretan sam što ću započeti novu avanturu, za koju sam spreman. Mislim da sam najbolju sezonu u karijeri imao pod vodstvom Spallettija i nadam se da ću to ponoviti i ovdje. Sretan sam što ću ponovo surađivati s njim. Nadam se da ćemo biti uspješni i u Seriji A, i u Ligi prvaka jer Inter ima ponosnu povijest.”

I sam Spalletti je komentarisao njegov dolazak izjavivši: “On je turbina koja je nedostajala našem motoru. Činjenica da je odlučio doći u Inter čim je saznao da napušta Romu je važan znak za nas. On je poput nindže, bori se sa svima na bilo kojem terenu.” Radja je u Romu stigao iz Cagliarija za 15 miliona eura u ljetnom prelaznom roku 2014. godine, nakon što je drugi dio sezone 2013/14 proveo na posudbi u klubu iz talijanske prijestolnice. Ukupno je u četiri i pol sezone odigrao 203 utakmice u svim takmičenjima, postigao 33 gola i podijelio 29 asistencija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!