NaslovnicaVijestiStigla nova ponuda za Ronaldinha iz Premier lige!

Stigla nova ponuda za Ronaldinha iz Premier lige!

Sjajni brazilski čarobnjak i čovjek koji je svojih nogometnim vještinama oduševljavao ljubitelje ove igre širom svijeta, Ronaldinho Gaucho, trenutno je slobodan igrač nakon što je odlučio da napusti brazilski Fluminense na kraju prošle sezone.

Stigla nova ponuda za Ronaldinha iz Premier lige!

Od odlaska iz Milana 2011. godine Ronaldinho je nastupao za brazilske klubove Flamengo, Atlético Mineiro i Fluminense, a jednu sezonu je odigrao i u meksičkom Querétaru. Najveći trag od odlaska iz Evrope Ronaldinho je ostavio u Atlético Mineiru za koji je u razdoblju od 2012. do 2014. godine odigrao 47 utakmica i postigao 17 golova.

Poznato je da brazilski superstar u zadnje vrijeme nije u potpunosti fokusiran na fudbal, jer dosta vremena provodi po zabavama i noćnim klubovima, i kako je sam rekao voli da uživa u životu, što se svakako odrazilo i na njegove igre u posljednjih nekoliko godina.

Ipak, i pored toga, Ronaldinho je tražena “roba” i dobijao je mnogo ponuda raznih evropskih klubova, a sam igrač je izjavio da bi se volio oprobati i u engleskoj Premier ligi u kojoj do sada nikada nije nastupao.

Nekoliko puta je Brazilac povezivan sa prelaskom u Premiership i trenutno vodećim klubom na ligaškoj tabeli, Leicester Cityjem, ali na kraju nije bilo ništa od tog transfera. Sada je drugi klub iz Premier lige zainteresovan za usluge Ronaldinha, a to je Newcastle United.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Kako prenosi britanski list “The Sun” Newcastle je bivšem brazilskom reprezentativcu ponudio da potpiše ugovor, ali da se nisu mogli usaglasiti oko cijene, jer je Ronaldinho tražio 6 miliona funti za jednu godinu.

“Sun” ne isključuje mogućnost da će se pregovori i dalje nastaviti, a i Ronaldinho ima veliku želju da svoju karijeru završi u engleskoj Premier ligi. Newcastle po svaku cijenu želi da spiječi ispadanje iz lige ove sezone, pa bi im svakako sjajni Brazilac mnogo pomogao u tome.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!