NaslovnicaVijestiStigla ponuda koja se ne odbija: Zvijezda Uniteda odlazi u Kinu

Stigla ponuda koja se ne odbija: Zvijezda Uniteda odlazi u Kinu

Zvijezda Uniteda odlazi u Kinu. Stigla je ponuda koja se ne odbija. Kapiten Manchester Uniteda je sljedeći na meti kineskih klubova, prema riječima Sven Goran Erikssona.

Zvijezda Uniteda odlazi u Kinu

Rooneyu, koji je postigao 244 gola za United i samo je šest kratak od Bobby Charltonovog rekorda svih vremena, je navodno ponuđen ugovor od 500.000 funti sedmično za prelazak na daleki istok.

Daily Mirror tvrdi da su kineski šefovi zagrizli za Rooneya i žele ga dovesti u kinesku Super ligu, kao i neke od zvijezda Europskog fudbala.

Ramires, Jackson Martinez i Alex Teixeira su se također preselili u Kinu za velike novce.

I Eriksson, koji zarađuje 15 miliona funti kao trener Shanghai SIPG, insistira da će se Rooney pridružiti kineskoj Super ligi.

“Ko ne želi Rooneya? Ja sam poprilično siguran da ne želi napustiti Manchester United. Ne u ovom trenutku to sam siguran.

“Prije ili kasnije, vidjet ćemo igrače kao što su to Ronaldo, Messi i Rooney u ovoj ligi.”

[su_bet365_live_koeficijenti][su_bet365_tennis_live_stream][/su_bet365_live_koeficijenti]

Rooney je profesionalnu karijeru počeo u Evertonu. Pet dana prije svog 17. rođendana, 19. oktobra 2002. je postigao pobjedonosni gol protiv Arsenala, čime je prekinuo njihov niz od 30 uzastopnih pobjeda.

Tim golom je postao najmlađi strelac u historiji Premijer lige. Taj njegov rekord je 26. decembra 2002. oborio DŽejms Milner.

Želeo je da pređe u tim u kojem bi imao šansu da se bori za osvajanje nekog trofeja pa je zbog toga odbio novi ugovor. Tokom ljeta 2004.

Manchester United i Newcastle su se borili za njega. Everton je prihvatio ponudu Manchester Uniteda od 25,6 miliona funti što je bila najveća suma novca do tada izdvojena za igrača mlađeg od 20 godina.

U dresu Manchester Uniteda je debitovao 28. septembra 2004. u pobedi nad Fenerbahceom od 6-2, u utakmici grupne faze Lige šampiona.

Na svom debiju je postigao tri pogotka a zabilježio je i jednu asistenciju. Prvi trofej koji je osvojio je bio Liga kup 2007. U finalu je Manchester bio bolji od Wigana sa 4-0, a Rooney je bio proglašen igračem utakmice.

Utakmica protiv Blackburna 4. oktobra 2008. je bila njegov 200. nastup u Premijer ligi čime je postao najmlađi igrač koji je stigao do tog broja nastupa.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!