NaslovnicaVijestiStiže Liga nacija?

Stiže Liga nacija?

Infantino FIFA

UEFA radi na proširanju svojih nogometnih natjecanja. Europska krovna nogometna organizacija smislila je kako stati na kraj besmislenim prijateljskim utakmicama reprezentacija u stankama klupskih natjecanja. Liga nacija čini se kao koncept koji bi mogli prigrliti svi, navijači, organizatori, savezi, ali i igrači.

Ideja UEFA-e je da se Liga nacija prošili na razinu FIFA-e, odnosno da u natjecanju sudjeluju sve reprezentacije svijeta, a ne samo Europa. Dakle, svih 223 reprezentacije, svake dvije godine. UEFA je već dala i službeno priopćenje u kojem piše kako se ideja razvija u dobrom smjeru te kako je ozbiljnija faza razgovora već u tijeku.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Liga nacija već sljedeće godine?

Prema pisanju medija Ligu nacija možemo očekivati već u devetom mjesecu 2018. godine. Koncept natjecanja bi bio takav da se reprezentacije podjele u 4 divizije unutar konfederacije na temelju položaja na FIFA ljestvici. Svaka konfederacija vodila bi svoje natjecanje, a svake dvije godine ekipe bi bile unaprijeđene ili bi ispale iz divizije. Knock-out faza Liga nacija izgledala bi na način da bi igrale 3 momčadi iz Europe, 2 iz Južne Amerike, a po 1 nacija iz Afrike, po 1 iz Sjeverne Amerike te 1 iz Azije. Države iz Australije i Oceanije samo bi igrali svoju diviziju, a ne bi bile dio završne knock-out faze. Navedena knock-out faza igrala bi se u 6. mjesecu, kada završe prvenstva svake dvije godine.

Sve je još samo ideja

Navedeni plan nažalost ili na sreću još je uvijek samo ideja, o njoj se razgovora. Kao najraniji mogući termin početka navedenog koncepta najavljuje se 2021. godina. U razgovoru su uključene sve nogometne krovne kuće, kao i predstavnici postojećih konfederacija. Glavni cilj ovog koncepta bio bi da se ukinute nezanimljive prijateljske utakmice, koje nemaju zadovoljavajući interes navijača, ne pridonose baš mnogo novca, a nogometaši se umaraju u pauzama svojih klupskih stanki, a nerijetko dođe i do nesretnih slučaja gdje se igrači ozlijede ili nešto slično. Sjajan primjer tako besmislene situacije je ozljeda Marka Pjace koje je zbog prijateljske utakmice reprezentacije propustio najvažniji dio sezone u kojem je njegov klup igrao samu završnicu Lige prvake protiv klubova poput Porta, Barcelone, Monaca i Real Madrida.

[su_live_koeficijenti_v2]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!