NaslovnicaVijestiSTIŽE NASLJEDNIK PETRA ČECHA: Unai Emery u Arsenal dovodi golmana s kojim...

STIŽE NASLJEDNIK PETRA ČECHA: Unai Emery u Arsenal dovodi golmana s kojim je ranije surađivao!

Nakon samo nešto više od tjedan dana otkako je na klupu Arsenala stigao novi trener Unai Emery, klub je danas na službenoj stranici potvrdio kako je na Emirates stiglo i prvo pojačanje, a riječ je o desnom beku Stephanu Lichtsteineru, koji je stigao besplatno iz Juventusa.

Arsenal zainteresovan za Sergija Rica

Pored toga, u posljednje vrijeme sa dolaskom u klub iz sjevernog Londona se povezuje i defanzivac Borussije Dortmund Sokratis Papastathopoulos, a taj transfer bi također mogao biti povrđen u narednim danima.

Emeryju nije trebalo mnogo vremena da shvati kako su njegovom novom timu potrebna nova pojačanja u obrani, s obzirom da je Per Mertesacker završio svoju karijeru, te da je novi kapiten Laurent Koscielny imao dosta problema sa povredama u protekloj sezoni.

Međutim, navijači Arsenala zahtijevu pojačanja i u veznom redu, a također nisu ni zadovoljni izdanjima Petra Čecha, koji iza sebe ima poprilično razočaravajuću sezonu, u kojoj je mnogo puta bio glavni krivac za primljen gol. Kako navode madridske novine Marca, Emery također ne vjeruje Čechu, te planira dovesti novog golmana, s kojim je već ranije surađivao u karijeri, a riječ je o golmanu Seville Sergiju Ricu.

[su_no1forfootball]

24-godišnjaku je upravo francuski stručnjak pružio priliku da zaigra u prvom timu kluba iz Andaluzije početkom sezone 2014/15, a u posljednjih nekoliko sezona je dosta napredovao i trenutno se smatra jednim od najboljih golmana u La Ligi. Ipak, čelnici Seville ga ne planiraju tek tako pustiti, bez obzira što ga želi jedan od njihovih najuspješnijih trenera u povijesti kluba, a situaciju također otežava i činjenica da se i rezervni golman David Soria također povezuje sa odlaskom.

Sergio Rico je u protekle četiri sezone u dresu andaluzijskog kluba odigrao ukupno 169 utakmica u svim takmičenjima, od čega je u njih 58 sačuvao svoju mrežu netaknutom. On je također upisao i jedan nastup za reprezentaciju Španjolske 1. juna 2016. godine na prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje, na kojoj je ‘Crvena furija’ slavila visokim rezultatom 6-1.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!