NaslovnicaVijestiŠto se dogodilo igračima Manchester Cityja koji su 2008. godine izgubili 8-1...

Što se dogodilo igračima Manchester Cityja koji su 2008. godine izgubili 8-1 od Middlesbrougha?

Što se dogodilo igračima Manchester Cityja koji su 2008. godine izgubili 8-1 od Middlesbrougha? Deset godina je jako dugo vremena u nogometu. Samo pitajte Manchester Cityja. Prije deset godina nitko nije mogao zamisliti što će se dogoditi na Etihadu.

Što se dogodilo

Od 2008. godine, Manchester Cityj je osvojio tri naslova Premier lige, tri lige kup i jedan FA kup. Njima se također pridružio najbolji trener na planeti, Pep Guardiola i neki od najboljih igrača na svijetu.

Ništa od toga ne bi bilo moguće, naravno, bez stotina milijuna funti koje su vlasnici Građana uložili u klub.

Grupa Abu Dhabi je u potpunosti promijenila bogatstvo kluba, a sada im je glavni cilj da osvoje Ligu prvaka.

Osvajanje Lige prvaka bi za Manchester City prije deset godina zvučalo nemoguće.

Doista, 11. svibnja 2008. godine, Manchester City je doživio ponižavajući poraz u Premier ligi, nakon što su izgubili sa 8-1 protiv Middlesbrougha u posljednjoj utakmici 2007/08 sezone.

Što se dogodilo sa igračima Manchester Cityja koji su tada izgubili sa 8-1?

ANDREAS ISAKSSON

Možda nije iznenađujuće da je ovaj poraz od 8-1 bio Isakssonova posljednja utakmica za Manchester City. Bivši švedski internacionalac, koji je napravio 133 nastupa za svoju zemlju, nastavio je igrati za PSV, Kasimpasu i Djurgardens, gdje i dan danas igra.

SUN JIHAI

Još jedan igrač koji je napustio klub nakon poraza od Middlesbrougha, Sun Jihai proveo je jednu sezonu sa Sheffield Unitedom prije nego što je otišao u svoju rodnu Kinu.

Umirovljen je 2016. godine.

VEDRAN ČORLUKA

Hrvatski branič koji je također napustio Etihad na ljeto 2008. godine, preselivši se u Tottenham, gdje je proveo četiri godine.

32-godišnjak sada igra za Lokomotivu Moskvu.

RICHARD DUNNE

On je možda bio mašina za crvene kartone i autogolove, ali navijači Građana su voljeli Richarda Dunnea. Irski branič je napustio City zbog Aston Ville 2009. godine, a onda je igrao dvije godine u QPR-u 2015. godine prije nego što je otišao u mirovinu.

MICHAEL BALL

Branič je uspio izdržati još jednu godinu u Manchester Cityju, prije nego što je proveo dvije godine bez profesionalnog kluba u 2009. godini. 2011. godine se pridružio Leicester Cityju, ali samo je napravio nekoliko nastupa prije nego što je njegov ugovor prekinut. Od tada nije viđen.

STEPHEN IRELAND

Stephen Ireland je nastavio uživati u najboljoj sezoni svoje karijere nakon tog poraza od 8-1, gdje je postigao 13 golova u 50 utakmica za Manchester City. Međutim, njegova karijera je od tada iša nizbrdo. U sljedećoj sezoni će igrati u Championshipu, jer je Stoke ispao iz Premier lige.

GELSON FERNANDES

Švicarski internacionalac, koji ima 31 godinu, igrao je za niz europskih klubova od napuštanja Manchester Cityja 2009. godine. Trenutno igra za Eintracht Frankfurt u Bundesligi.

MARTIN PETROV

Učinkovit, ali često frustrirajuće krilo, Martin Petrov je proveo vremena sa Boltonom, Espanyolom i CSKA Sofijom nakon što je napusti Manchester City 2010. godine. 39-godišnjak je 2014. godine okačio kopačke o klin.

JAVIER GARRIDO

Španjolac, koji je umirovljen 2017. godine, napustio je Manchester Cityj u 2010, nakon tri godine sa klubom. Ukratko je igrao za Lazio i Norwich City.

DARIUS VASSELL

Nedosljedni engleski internacionalac, koji je napustio Građane 2009. godine, zatim se pridružio Ankaragucu i pamtljivo primio dobrodošlicu heroja na aerodromu. Proveo je dvije sezone sa Leicester Cityjem i potom konačno otišao u mirovinu 2016. godine nakon četiri godine bez kluba.

BENJANI MWARUWARI

Internacionalac Zimbabwea će uvijek zauzimati posebno mjesto u srcima navijača Građana, nakon što je postigao svoj debitantski gol protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu. Posljednji klub 39-godišnjaka bio je južnoafrički klub Bidvest Wits. Umirovljen je 2014. godine. Nije ni čudo što su izgubili 8-1.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!