NaslovnicaVijestiDiego Simeone otkrio svoju jedinu želju u utakmici protiv Barcelone

Diego Simeone otkrio svoju jedinu želju u utakmici protiv Barcelone

Trener Atletico Madrida, Diego Simeone rekao je da je samo pobjeda dobar ishod za njegov tim u sutrašnjoj utakmici protiv Barcelone na Camp Nouu u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka.

Diego Simeone

Atletico Madrid je u osmini finala prošao PSV, dok je Barcelona bez puno muke prošla Arsenal. Posljednja utakmica Barcelone je ‘El Clasico’ u subotu koji su izgubili, a nakon te utakmice Luis Enrique rekao je da ih čeka mnogo važnija utakmica protiv Altetica u Ligi prvaka.

“Za mene je jedini dobar rezultat koji možemo postići na Camp Nouu je pobjeda. Ne vjerujem da će Barcelonin poraz u minulom ‘El Clasicu’ promijeniti bilo šta, čak ni ne mijenja. Oni su najbolji tim na svijetu i poslije tog poraza. Ovo je drugačije takmičenje i za nas će biti teško jer prvu utakmicu igramo u gostima, ali vjerujem u svoje momke.”, rekao je trener crveno-bijelog tima, Diego Simeone.

Simeone je na današnjoj press konferenciji uobičajenoj pred meč Lige prvaka nahvalio trenera katalonskog tima, Luisa Enriquea.

“Kada vam tim igra nevjerovatno kao Barcelona, onda ste i vi sigurno zaslužni za to. Enriqeu ide odlično, radi nevjerovatan posao.”

Sutra će u ovoj utakmici nastupati i Arda Turan, bivši igrač Atletico Madrida za kojeg Diego Simeone ima najbolje riječi.

“On je igrač koji će u svakom timu dati svoj maksimum. Izuzetno ga poštujem, a i Enrique čim ga je doveo prošlog ljeta. Siguran sam da će naredne sezone igrati još bolje.”, nije štedio riječi hvale trener madridskog tima.

Trener Barcelone, Luis Enrique za novinare je rekao sljedeće.

“Moji igrači imaju takmičarski duh i veoma su pouzdani. Oni su jedinstveni. Ne znam da li ćemo pobijediti ili ne, ali tim je dovoljno dobar da nastavi u istom ritmu kao i posljednjih nekoliko mjeseci. Imam vjeru u igrače i put koji su odabrali za osvajanje titula za Barçu i sigurno ćemo se boriti najbolje što možemo.”

Da ponovimo, Barcelona i Atletico Madrid sutra igraju utakmicu od 20:45 na Camp Nouu.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!