NaslovnicaVijestiStrašna stvar koju je Van Nisterlooy rekao Ronaldu zbog koje je morao...

Strašna stvar koju je Van Nisterlooy rekao Ronaldu zbog koje je morao napustiti Manchester United

Strašna stvar koju je Van Nisterlooy rekao Ronaldu zbog koje je morao napustiti Manchester United! Godine 2006. Manchester United je iznenađujuće prodao svog najboljeg napadača Ruuda van Nistelrooya, a Nizozemac se preselio u Real Madrid. Bivši igrač PSV Eindhovena, još uvijek se smatra legendom na Old Traffordu a bio je jedan od najboljih transfera Sir Alexa Fergusona tijekom njegove vladavine u klubu.

Strašna stvar koju je Van Nisterlooy rekao Ronaldu

No, umjesto odlaska u herojskim okolnostima, Van Nistelrooy je napusti United gotovo kao negativac, a mnogi kažu kako je njegov stav izazvao veliku napetost između njega i Fergusona. Legendarni Škotski trener nije bio jedan od onih koji bi zadržali igrača koji se ne slaže sa načinom na koji on vodi klub, te je tako prodao Van Nisterlooya isto kao što se ranije riješio usluga Beckhama i Keana.

Pojedinosti o tome što se doista dogodilo nisu bile dostupne za javnost, ali novinarka Alastair Campbell otkrila je jednu interakciju koja je odlučila sudbinu Van Nistelroya. Izjava koju je dao Nisterlooy nije bila prijatna, zapravo, bilo je to loše i pogrdno ponašanje od strane napadača.

>> Pavel Nedved se vratio iz mirovine u 45 godini

U junu 2006. Campbell se opet susreo s Fergusonom, ovaj put na jugu Francuske, iizvijestili su tada brojni mediji a među njima je bio i dobro obavješteni Manchester Evening News.

“Sir Ferguson nije bio siguran što će se dogoditi s Ruudom van Nistelrooyem.  Kap koja je prelila čašu je bila kada je rekao Cristiano Ronaldu da svog novog oca mora pronaći  Carlosu (Queirozu, Fergusonovu pomoćniku) – tek nakon nekoliko dana nakon što je Ronaldov otac, koji je bio alkoholičar, preminuo.”

“Carlos mu je rekao da pokaže poštovanje prema Ronaldu u tom teškom trenutku, a Nizozemac je rekao da njegovu riječ u klubu niko ne poštuje. On je se kasnije izvinuo Ronaldu, ali Portugalac nije prihvatio izvinjenje.”

Alex Ferguson je odmah izbacio van Nistelrooya iz ekipe kada je čuo šta se dogodilo. Da se ta gesta van Nistelrooya nije svidjela Fergusonu dokazuje činjenica da ga je nakon toga vrlo brzo prodao, bez obzira što je tada bio u najboljim napadačkim godinama. Liderstvo u timu je tada preuzeo Ronaldo koji je sa Rooneyem činio ubitačni napadački duo na Old Traffordu.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!