NaslovnicaVijestiStrootman: Osjećam se ponovo kao nogometaš

Strootman: Osjećam se ponovo kao nogometaš

Vezni igrač Rome Kevin Strootman izjavio je da je oduševljen povratkom na teren ovog vikenda nakon što je van terena proveo čak 390 dana.

strootman

Strootman je odigrao posljednjih 12 minuta u visokoj pobjedi Rome protiv Palerma u nedjelju navečer. Nizozemac je povrijedio križne ligamente na utakmici protiv Napolija 2014. godine, te je bio prisiljen izbivati sa terena više od godinu dana.

“Prošlo je i previše vremena”, izjavio je Strootman za službenu klupsku stranicu.

“Nakon tri operacije ponovo sam tu na Olimpiciu na utakmici koju smo dobili 5-0. Ovo je savršeno, presretan sam. Konačno, osjećam se ponovo kao nogometaš!”

Nizozemski reprezentativac, koji je za svoju zemlju nastupio 25 puta, priznao je da se plašio za svoju karijeru.

“Nikada nisam razmišljao o prekidu karijere, ali sam se svakako bojao da bi do toga moglo doći. Prije treće operacije je bilo veoma teško, jer sam bio oporavljen 80 posto i dobro sam se osjećao, ali onda su mi rekli da moram na još jednu operaciju.”

“To je bilo teško, ali sam sjajno surađivao sa medicinskim i trenerskim osobljem, kao i svima drugima, uključujući i moje suigrače. Sada sam ponovo nazad, nisam još uvijek spreman 100 posto, ali ću naporno raditi kako bih stigao do toga.”

“Teško je reći gdje će Roma završiti, ali nanizali smo pet uzastopnih pobjeda i želimo nastaviti u ovom ritmu.”

[su_netbet_bonus50_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!