NaslovnicaVijestiSuarez i Neymar se kladili uoči utakmice Brazila i Urugvaja

Suarez i Neymar se kladili uoči utakmice Brazila i Urugvaja

Brazil i Urugvaj će u noći sa petka na subotu po našem vremenu odigrati kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, na stadionu u Recifeu na kojemu se igralo i Svjetsko prvenstvo prije dvije godine u Brazilu.

Suarez i Neymar

Urugvaj se u južnoameričkoj grupi nalazi na drugom mjestu sa 9 bodova, prvi je Ekvador sa 12, dok su Brazilci treći sa sedam bodova (imaju dvije pobjede, jedan remi i jedan poraz).

U subotu će se na suprotnim stranama naći i dva sjajna igrača Barcelone koji su veoma važni za katalonski tim, a ove sezone često su donosili prevagu za svoj tim. Naravno, riječ je o Luisu Suarezu reprezentativcu Urugvaja, i Neymaru, igraču iz redova brazilske reprezentacije.

Luis Suarez prije utakmice u Recifeu otkrio je novinarima da se kladio sa Neymarom ko će pobijediti meč, a gubitnik će pobjedniku morati kupiti hamburger.

“Jesam se kladio sa Neymarom, u hamburger kojeg će gubitnik morati da kupi. On je sjajan saigrač, uvijek zbijamo šale i u Barceloni. Ali ko izugbi moraće tripiti onog drugog neko vrijeme. Prije svega, mi smo saigrači i prijatelji”, riječi su Luisa Suareza.

“Neymar me vrlo dobro poznaje, kao i ja njega. Ipak, na terenu je sve drugačije. Rivali uvijek znaju sve i protivniku, ali stvari su uvijek nekako drugačije na terenu i morate se s tim nositi.”

Utakmica u Recifeu biće prva Suarezova utakmica za reprezentaciju Urugvaja još od onog incidenta sa Svjetskog prvenstva u Brazilu kada je Suarez ugrizao Giorgija Chiellinija, te dobio suspenziju na šest mjeseci.

Na kraju intervjua Suarez je rekao: “Ono što mi se dogodilo mi je pomoglo u prošlosti mi je puno pomoglo da se nosim sa pritiskom”

Neymar je član brazilske reprezentacije od 2010. godine i od tada je postigao 46 golova u 69 utakmica, što je odličan učinak. Što se tiče Suareza, on je u svojoj reprezentaciji debtivao nešto ranije, 2007. godine.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!