NaslovnicaVijestiSuarez 'okrenuo' Atletico, Bayern minimalno protiv Benfice

Suarez ‘okrenuo’ Atletico, Bayern minimalno protiv Benfice

Večeras su odigrana dva susreta četvrtine finala Lige prvaka. Riječ je o prvim susretima u ovoj fazi elitnog takmičenja. Barcelona savladala Atletico Madrid na svom Camp Nouu sa 2-1, dok je Bayern minimalno savladao Benficu na svojoj Allianz Areni.

Suarez

Uvodnih 20 minuta na utakmici između Barcelone i Atletica prošlo je bez previše uzbuđenja, a prvu veću šansu Atletico je pretvortio u gol. U 25. minuti utakmice Koke je sjajno uposlio Fernanda Torresa koji šalje loptu kroz noge Ter Stegena za vodstvo Barcelone od 1-0. Bio je to Torresov 11. gol u 17 utakmica protiv Barcelone u njegovoj karijeri.

Samo deset minuta kasnije, Torres je od junaka postao tragičar. Sudac Felix Brych mu je u 29. minuti pokazao žuti karton, a u 35. minuti i drugi žuti. Oba žuta kartona su u potpunosti opravdana. Na poluvrijeme otišlo smo rezultatom 0-1 za Atletico.

U drugom poluvremenu gledali smo potpuno drugačiju Barcelonu. Priliku za izjednačenje na početku prvog poluvremena imali su Messi i Neymar, koji je 50. minuti zatresao stativu golmana Atletica.

Izjednačenje Barceloni donosi Luis Suarez u 63. minuti kada je zaista uz pomoć sreće postigao gol na asistenciju Jordija Albe za 1-1. Alba je šutirao, a Suarez samo skrenuo loptu u gol Oblaka koji je ostao nepomičan.

Jedanaest minuta kasnije potpuni preokret. Nakon ubačaja Alvesa, Suarez sjajnim udarcem glavom postiže gol za konačnih 2-1. Barcelona je do kraja utakmice imala priliku i za treći gol, ali nisu uspjeli nijednu iskoristiti.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Fudbaleri Bayerna minimalno su savladali Benficu sa 1-0 u prvom četvrtfinalnom meču. Bolji početak meča Bavarci nisu mogli zamisliti. Već u 2. minuti Vidal na asistenciju Bernata pogađa za 1-0, i od tog trenutka svi su očekivali dosta golova.

Iako su domaćini konstantno napadali, nisu uspjeli postići više golova. U prvom poluvremenu najveće prilike za bavarski tim imali su Douglas Costa i Arturo Vidal. Costin udarac je odbranio Ederson, dok je Vidal šutirao glavom prek ogola.

Najveću priliku na meču Benfica je imala u 57. minuti kada je sjajan udarac Jonasa odbranio Neuer.

Ovaj rezultat nije loš ni po Bayern, a ni po portugalski tim. Bayern je stekao vodstvo u prvoj utakmici, dok je Benfica i dalje u igri.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelseaja da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača čiji...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!