NaslovnicaVijestiSuperclasico u Madridu - River se žali, Boca neće utakmicu?!

Superclasico u Madridu – River se žali, Boca neće utakmicu?!

Južnoamerička nogometna federacija je definitivno odlučila – Superclasico u Madridu! Odigraće se na Santiago Bernabeu 9. prosinca, nakon incidenata koji su prethodili uzvratu koji je bio zakazan na Riverovom Monumentalu.

Boca Juniors je saopštila da će se žaliti na odluku južnoameričke nogometne konfederacije CONMEBOL da ih ne nagradi za “zelenim stolom” titulom Copa Libertadores, već da naloži odigravanje drugog meča finala na Santiago Bernabeu u Madridu. Poslije najave žalbe Boce, isto je postupila i River Plata.

CONMEBOL je u četvrtak odlučio da se drugi meč finala Copa Libertadores između ljutih rivala River Plate i Boce Juniors odigra 9. prosinca na neutralnom terenu u Madridu.

Prethodno je u prvom meču, odigranom na Bocinoj Bombonjeri bilo 2:2, dok je revanš na Riverovom Monumentalu odložen dva puta. Prvo je trebalo da se igra u prošlu subotu, ali su navijači Milionera napali autobus sa nogometašima Boce prije meča, a nekoliko nogometaša je zadobilo lakše povrede.

Meč je pomjeren za nedjelju, ali se ni tada nisu stekli sigurnosni uslovi da se igra. Na kraju je CONMEBOL odlučio da revanš preseli u Madrid, ali Boca na to ne pristaje.

Plavozlatni su saopštili da im trofej u Copa Libertadores pripada jer River zaslužuje da bude kažnjen zbog ponašanja svojih navijača, kao i da neće igrati mečeve dok se ova odluka ne usvoji.

Bocin zahtjev je već odbacila Disciplinska komisija CONMEBOL-a, ali je klub iz Buenos Airesa najavio novo pokretanje postupka, ovoga puta pred Žalbenom komisijom CONMEBOL-a, ako to ne uspije i pred Sudom za arbitražu u sportu u Lozani (CAS).

Disciplinska komisija CONMEBOL je kaznila i River Platu zbog slabe organizacije sa 400.000 dolara, a stadion ‘Monumental’ će biti zaključan u sljedeće dvije utakmice u Copa Libertadores. Milioneri su takođe najavili žalbu kako zbog promijene mjesta odigravanja meča i zatvaranja stadiona, kao i zbog novčane kazne koju su dobili.

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelseaja da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača čiji...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!