NaslovnicaVijestiSutra ždrijeb UEFA Lige nacija, evo na koga može Hrvatska!

Sutra ždrijeb UEFA Lige nacija, evo na koga može Hrvatska!

Ždrijeb UEFA Lige nacija, premijernog izdanja ovog natjecanja održaće se u srijedu u Lausanni, a Hrvatska će biti u prvom šeširu najjače Lige A zajedno sa Poljskom, Islandom i Nizozemskom, sa kojima se neće moći sastati.

Iz prvog šešira Hrvatska može dobiti Njemačku, Portugal, Belgiju i Španjolsku , dok u drugom “kockaste” čekaju Francuska, Engleska, Švicarska i Italija.

U ligi A i B, 12 timova će se natjecati u četiri skupine od tri momčadi. U ligi C, bit će 15 momčadi, jedna grupa od tri i tri skupine od četiri momčadi, a u D ligi 16 momčadi će biti podijeljene u četiri skupine. Pobjednici skupine će se kvalificirati za jaču ligu, a posljednjeplasirani će se timovi preseliti u nižu ligu.

[su_no1forfootball]

Pobjednici lige izborit će svoje mjesto na Europskom prvenstvu 2020. U lipnju 2019. će se igrati “final four”, a u ožujku 2020. će se igrati play-off u kojem će sudjelovati 16 nacionalnih timova.

LIGA A:
šešir 1: Njemačka, Portugal, Belgija, Španjolska
šešir 2: Francuska, Engleska, Švicarska, Italija
šešir 3: Poljska, Island, Hrvatska, Nizozemska

LIGA B:
šešir 1: Austrija, Wales, Rusija, Slovačka
šešir 2: Švedska, Ukrajina, Irska, BiH
šešir 3: Sj. Irska, Danska, Češka, Turska

LIGA C:
šešir 1: Mađarska, Rumunjska, Škotska, Slovenija
šešir 2: Grčka, Srbija, Albanija, Norveška
šešir 3: Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska
šešir 4: Cipar, Estonija, Litva

LIGA D:
šešir 1: Azerbajdžan, Makedonija, Bjelorusija, Gruzija
šešir 2: Armenija, Latvija, Farski otoci, Luksemburg
šešir 3: Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta
šešir 4: Andora, Kosovo, San Marino, Gibraltar

Ideja o Ligi nacija mnogima se naravno nije svidjela, pogotovo velikim klubovima koji imaju nogometaše koje će igrati na tom natjecanju koje bi donosilo još više napora njihovim igračima. Međutim, Liga nacija kao natjecanje donosi i dosta pozitivnih stvari, osim prestiža. Plasman u Ligi nacija presudan je pri formiranju jakosnih skupina za kvalifikacije koje slijede upravo nakon ovog najtecanja.

Ždrijeb u Laussani počinje u 12 sati, a natjecanje startuje u rujnu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!