NaslovnicaVijestiSve što trebate da znate o UEFA Ligi nacija, takmičenju na kojem...

Sve što trebate da znate o UEFA Ligi nacija, takmičenju na kojem će igrati ex-yu reprezentacije

Vjerojatno ste već čuli za UEFA Liga nacija, novo kontinentalno takmičenje u režiji UEFA-e koje će se igrati od rujna 2018. godine do lipnja 2019. Utakmice u skupinama odigrat će se od rujna do studenog 2018. godine, a svojevrsni final four igrat će se po principu polufinale-finale.

uefa liga nacija

Ždrijeb za kvalifikacijske grupe bit će održan drugog prosinca 2018. godine, a same kvalifikacije za ovo natjecanje počinju u ožujku 2019. godine. Liga nacija bit će podijeljena u četiri divizije, poredane po jakosnim razredima prema UEFA-inom koeficijentu reprezentacija. Divizija A uključitvat će 12 najboljih reprezentacija, a divizija D 16 najslabije rangiranih nacionalnih timova. Također, svaka liga će biti podijeljena u četiri skupine sa po tri (ili četiri) momčadi. Dalje, prvoplasirani iz svake skupine popet će se u viši rang natjecanja, dok će posljednjeplasirani biti degradirani u niži rang.

Stoga, slijedi:

Liga A – 12 reprezenentacija (četiri skupine s tri momčadi, prvaci igraju Final four, najlošiji ispadaju u Ligu B)

Liga B – 12 reprezenentacija (pobjednici skupina ulaze u Ligu A, najlošiji ispadaju u Ligu C)

Liga C – 12 reprezenentacija (pobjednici skupina ulaze u Ligu B, najlošiji ispadaju u Ligu D)

Liga D – 16 reprezentacija (pobjednici skupina ulaze u Ligu C)

[su_bonus]

Ideja o Ligi nacija mnogima se naravno nije svidjela, pogotovo velikim klubovima koji imaju nogometaše koje će igrati na tom natjecanju koje bi donosilo još više napora njihovim igračima. Međutim, Liga nacija kao natjecanje donosi i dosta pozitivnih stvari, osim prestiža. Plasman u Ligi nacija presudan je pri formiranju jakosnih skupina za kvalifikacije koje slijede upravo nakon ovog najtecanja.

Dalje, Liga nacija donosi nam četiri dodatna mjesta na Europskom prvenstvu, a kao i za prošli EURO, kvalifikacije će biti podijeljene u 10 skupina, a prvoplasirana iz svake skupine će izboriti plasman na europsko natjecanje. Dakle, to se ne mijenja. Promjena je ta što nema dodatnih klvaifikacija niti principa da najbolji od trećeplasiranih ide na EURO, nego se preostala četiri mjesta mogu izboriti upravo kroz Ligu nacija.

Ždrijeb će biti održani u Luassani 24. siječnja, a ekipa će biti rangirane prema koeficijentu na kraju prethodnih kvalifikacija. Hrvatska se nalazi u prvoj jakosnoj skupini.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!