NaslovnicaVijesti"Svi bismo bili sretni da Zlatan Ibrahimović dođe u Manchester"

“Svi bismo bili sretni da Zlatan Ibrahimović dođe u Manchester”

Veznjak Manchester Uniteda Juan Mata izjavio je da bi bilo zadovoljstvo igrati uz Zlatana Ibrahimovića, ali dodaje da je na čelnicima kluba da odluče da li će ga dovesti ili ne.

Zlatan Ibrahimović dođe u Manchester

Švedski reprezentativac je u nevjerovatnoj formi ove sezone u dresu francuskog prvoligaša Paris Saint Germaina, postigao je 27 golova u 24 ligaške utakmice.

Ono što njegovu formu čini još više zastrašujućom jest činjenica da Ibrahimović ima 34 godine, a to ne bi predstavljalo nikakav problem mnogim europskim klubovima koji su zainteresovani za njegove usluge.

Njegov ugovor na Parku prinčeva ističe ovog ljeta, a sam igrač je u nekoliko navrata nagovijestio da mu je plan igranje u novoj ligi, a Manchester United je vodeći u utrci za njegov potpis.

Upitan o igranju zajedno sa Šveđaninom, Mata je priznao da bi svi u timu bili sretni kad bi on došao u tim.

“Ne znam što će on učiniti. Ne znam da li mu ugovor završava na kraju sezonu ni da li će ostati tamo. No, možda pokušava krenuti sa novim poglavljem u svojoj dugoj karijeri. On je vjerovatno najbolji igrač Švedske svih vremena, ako govorimo o nogometu.”

“Igrao je u toliko država i toliko različitih liga i osvajao je trofeje svugdje, a to pokazuje kakvu kvalitetu ima, kako u PSG-u, tako i u reprezentaciji gdje je kapiten.”

“Očito je da je on vrlo dobar igrač, a ja volim igrati sa dobrim igračima, ali ne odlučujem o tome. Svi bismo bili sretni da Zlatan Ibrahimović dođe u Manchester, ali o tome vodstvo kluba odlučuje.”

Jedno je sigurno, koji god klub odluči dovesti Ibrahimovića, morat će izdvojiti veliku sumu novca za plaću. Napadač PSG-a trenutno zarađuje 250,000 funti tjedno, kako navodi Telegraph.

Bivši igrač Intera je u svojoj karijeri igrao za sedam klubova, a izgleda da će od ovog ljeta zaigrati u osmom nakon što napusti Francusku i krene u novu pustolovinu po Europi.

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!