NaslovnicaVijestiSvjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine moglo bi biti najzanimljivije i najkonkurentnije...

Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine moglo bi biti najzanimljivije i najkonkurentnije u zadnjih 20 godina

Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine moglo bi biti najzanimljivije i najkonkurentnije u zadnjih 20 godina! Kvalifikacije za Mundijal se privode kraju. Ostalo je još jedno kolo u Južnoameričkim kvalifikacijama, a u Evropskim se već sve zna. To su dva kvalifikacijska ciklusa iz kojih ćemo dobiti novog Svjetskog prvaka naredne godine. Vjerovatno! Do sada u historiji svjetskih prvenstava, prvaci su bili ili iz Evrope ili iz Južne Amerike.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Kako se kvalifikacije završavaju i kako se popunjavaju mjesta za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, sve više je onih koji misli kako će naredni Mundijal biti jedan od najzanimljivijih turnira u zadnjih 20-ak godina, Mnogi su sugerirali na to kako je sistem novih kvalifikacija u Evropi dosadan te kako smo u ovom ciklusu gledali vrlo malo ili skoro nikako kvalitetnih mečeva, te upravo zbog toga sa velikim nestrpljenjem očekujemo naredno ljeto i sudare velikih i jakih ekipa, vrlo vjerovatno već i u grupnoj fazi takmičenja.

Mnogo utakmica se igralo samo na jednoj strani terena. Ekipe kao što su Njemačka, Španija, pa i Francuska su bez poteškoća riješavale svoje protivnike, te se bez velike muke plasirale na Mundijal. Francuska još nije, teroetski, a za to im je potrebna pobjeda protiv slabašne Bjelorusije.

>> Europa: Kome treba što da se kvalificira na Svjetsko prvenstvo 2018

Svjetski prvaci Nijemci nastavili su sa svojom politikom razvijanja i stvaranja novih i mladih igrača, iz godine u godinu svjedoci smo da se na Njemačkim terenima rodi neki novi talent, a Bundesliga je zbog toga proglašena najkvalitetnijom ligom za mlade igrače na Svijetu. Bivši prvaci Svijeta, Španjolci, napravili su smjenu generacije, te imaju zaista sjajne mlade i talentovane igrače u svom rosteru i opet su konkurenti za sami vrh. Francuzi, gledajući po imenima imaju možda i najjaču ekipu u Evropi ako ne i na Svijetu, a Brazil predvođen novim trenerom Titom, unio je novu dimenziju u igru Brazila, koji napokon izgleda kao ekipa koja je pet puta bila prvak Svijeta.

[su_premierleague]

To su već četiri ekipe, koje se ravnopravno mogu boriti za najviša mjesta. Reprezentaciju Belgije nismo mogli svrstati u sami vrh što se tiče favorita, jer su oni ipak Belgijanci i tu jednostavno ne pripadaju. Ali bez obzira na to, Belgija ima takvu ekipu, da sve novinare svijeta koji nisu vjerovali u njih, na kraju turnira protjera u mišje rupe, kada možda stignu do finala. Čile i Argentina se još nisu kvalifikovali, a postoji realna mogućnost da Messija neće biti u Rusiji, a ukoliko se to ne desi, ove dvije ekipe su također u samom vrhu, što se tiče igračkog kvaliteta a i šansi za osvajanje turinira.

Italija, Hrvatska, Portugal, Engleska… Portugal kao prvak Evrope nije svrstan u uže favorite, a to dovoljno govori o jačini i kvalitetu Svjetskog prvenstva. Ovo bi zasigurno mogli biti isti ako ne i izjednačeniji turnir od onog 2000 godine, kada je u Holandji i Belgiji odigrani Evropsko prvenstvo, gdje smo bili svjedoci nekih legendarnih mečeva.

[su_no1forfootball]

To Evropsko prvenstvo se smatralo vrhunskim prvenstvom i jednim od najboljih ikada, zbog toga što su svi vrhunski igrači bili na vrhunskom nivou, baš kao što je to slučaj i danas. Odluka da se Liga prvaka, najjače takmičenje na svijetu prošiti na 32 tima, u mnogome je oslabilo naredne turnire, pogotovo Svjetsko prvenstvo 2002 i Evropsko 2004. kada su favortii ispadali u ranim fazama takmičenja, a 2004. prvak je postao autsajder, reprezentacija Grčke.

Punih 8 godina trajalo je privikavanje na novi sistem takmičenja, veći broj utakmica u sezoni, kada je Španija iskoristila fenomenalnu generaciju Barcelone, te pokorila Evropu i svijet u naredne 4 godina, osvajajući tri velika takmičenja za redom. Kada su osvojil SP 2010. godine, reprezentacija Njemačke je bila u nastanku, te su u Bundesligi kreirali i usavršili omladinski sistem, koji će im i dan danas donositi talentovane i odlične igrače, uz pomoć koji će zasjesti na sami svjetski vrh, 2014. godine osvajajući Svjetsko prvenstvo.

Večeras ćemo saznati i preostale učesnike Svjetskog prvenstva iz Južne Amerike, a ako i Čile i Argentina uspiju izboriti plasman, u Rusiji ćemo, kao nikada do sada, imati sigurno preko 10 reprezentacija, koje sa pravom mogu ciljati na najviše mjesto!

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!