NaslovnicaVijestiSPORTSKI DIREKTOR POTVRDIO: Zvijezda Salzburga bi mogla otići u Liverpool ove zime!

SPORTSKI DIREKTOR POTVRDIO: Zvijezda Salzburga bi mogla otići u Liverpool ove zime!

Sportski direktor Red Bull Salzburga Christoph Freund potvrdio je kako su trenutno u toku pregovori sa predstavnicima Liverpoola oko moguće prodaje zvijezde tima Takumija Minamina.

Minamino odlazi u Liverpool

Kako izvještava Goal, ‘Redsi’ će dovesti japanskog reprezentativca u predstojećem zimskom prelaznom roku nakon što su otkrili kako njegova otkupna klauzula iznosi tek oko osam miliona eura. 24-godišnjak je postigao devet golova u 22 nastupa za austrijski tim u svim takmičenjima ove sezone, a također je podijelio i 11 asistencija.

Freund je rekao: “Mogu potvrditi da trenutno pregovaramo sa Liverpoolom oko prodaje igrača. Čast je kada se tako veliki klubovi zainteresiraju za naše igrače.” Minamino je u porazu upravo protiv Liverpoola rezultatom 2-0 u utorak bio jedan od najboljih na terenu kada je u pitanju Salzburgov tim, dok je u prvoj utakmici protiv ‘Redsa’ na Anfieldu u oktobru postigao gol, ali je i tamo njegov tim poražen rezultatom 4-3.

S obzirom da može igrati bilo gdje u vrhu napada, nema sumnje kako će Minamino biti od velike pomoći Jurgenu Kloppu u njegovoj borbi za titulu prvaka Premier lige u nastavku sezone. Liverpool je trenutno vodeći na tabeli sa 46 osvojenih bodova, osam više od drugoplasiranog Leicester Cityja, te čak 14 više od trenutnog prvaka i najvećeg rivala u borbi za titulu Manchester Cityja.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!