NaslovnicaVijesti"Teško ćemo do Lige prvaka."

“Teško ćemo do Lige prvaka.”

Louis van Gaal je bacio sve karte na osvajanje Evrospke lige.

Teško ćemo do Lige prvaka

Nakon poraza od Sunderlanda, holandski stručjak smatra da je put do Lige prvaka preko Premiershipa gotovo nemoguć.

“Nisam pod pritiskom. Imam još mnogo posla, kojeg radim najbolje što mogu i bolje od ovog ne znam”, rekao je Van Gaal, te dodao:

“Moram pripremiti igrače za susret s Midtjyllandom. Smatram da je nakon ovog Evropska liga lakši način da se dođe do Lige prvaka. Neće biti lako, jer mnogo dobrih ekipa igra u ovom takmičenju, ali teško ćemo do četvrtog mjesta u Premier ligi”, istakao je holandski stručnjak.

Manchester United je danas izgubio na stadionu svjetlosti od Sunderlanda rezultatom 2-1, te se Van Gaal osvrnuo i na taj poraz.

“Rekao sam svojim igračima da će sada biti TOP 4 drugarčiji, te ćemo ga veoma teško dostići. Moguće je, ali veoma teško. Trebamo dosta bodova, sada su svi tužni u timu”, jasan je bio Van Gaal.

“Možemo kriviti samo sebe za ovaj poraz. Morate pobjeđivati ovakve utakmice, ali nismo izdržali protiv Sunderlandove agresinovisti i pritiska. Osjećamo se veoma razočarano, ali mi ćemo nastaviti raditi zajedno.”

Na Otoku svaki dan se pojavljuju priče kako je Jose Mourinho potpisao ugovor za Manchester Unitedom, te da će on biti nasljednik Van Gaala.

Van Gaal tvrdi da bi bio veoma razočarana kada bi ga Jose Mourinho naslijedio na trenerskoj poziciji.

“Bio bih veoma razočaran kada bi me Mourinho naslijedio. Svi kažu da je u nogometnom svijetu sve moguće, ali ja tako ne mislim. Ed Woodward? Sa njim imam fantastičnu vezu”, kaže Van Gaal.

Na ovaj poraz se osvrnuo i kapiten Manchester Uniteda, Wayne Rooney.

“Nismo kreirali šanse, nismo bili agresivni to je rezultiralo poraz. Bit će drugarčije kfalifikovati se za Ligu prvaka, ako ne završimo u TOP 4, tako da je ovo veoma tužan dan”, Kazao je Rooney.

Manchester United trenutno zaostaje pet bodova za četvrtim mjestom i današnjim porazom su šanse za plasman u Ligu prvaka znatno manje.

[su_netbet_psgchelsea]

[excerptlist num=4 cat=’Analize’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!