NaslovnicaVijestiTevez se dvoumi između ponude iz Kine i povlačenja

Tevez se dvoumi između ponude iz Kine i povlačenja

Carlos Tevez, argentinski internacionalac, priznao je da se dvoumi između primamljive ponude iz Kine i povlačenja iz profesionalnog fudbala.

Idol navijača Boca Juniorsa je na Bomboneri od jula 2015, u svom drugom mandatu u klubu gdje je debitovao kao tinejdžer i osvojio Copa Libertadores 2003.

Njegove nade da bi mogao podići novi trofej u ovom takmičenju sledeće godine su već okončane, pošto se Boca nije kvalifikovala za Copa Libertadores 2017. Tevez je priznao da bi mogao prihvatiti ponudu iz kineske Superlige od Shanghai Shenhua.

“Sada razmišljam samo o Superclasicu”, rekao je novinarima, u izjavi pred veliki derbi protiv ljutog rivala River Plate.

“Što se tiče ponude iz Kine, imam vremena da razmislim o njoj. Prvo River, zatim Colon, pa se onda ženim”.

“Razmisliću o ponudi tokom ljetnje pauze u Argentini. Možda ne odem tamo. već se okončam karijeru”.

32-godišnjem Tevezu navodno je ponuđeno basnoslovnih 40 miliona godišnje da obuče dres tima pod trenerskom palicom Gustava Poyeta, koji sjedi na klupi Shanghaija.

U četvrtak je Poyet potvrdio za TyC Sports da “klub želi Teveza već duže vrijeme”.

“Dao sam zeleno svjetlo za transfer i optimističan sam po tom pitanju”, rekao je bivši veznjak Chelseaja.

Ukoliko bi potpisao za Shanghai, suigrači bi mu bili Demba Ba, Obafemi Martins i Fredy Guarin.

Kineski klub je minulu sezonu tamošnje Superlige završio na četvrtom mjestu, te će igrati kvalifikacije za azijsku Ligu prvaka (AFC Champions League).

Tevez se prošlog ljeta iznenađujuće vratio u matičnu Bocu iz Juventusa poslije odlične dvije sezone, ali je često isticao da stvari u argentinskom velikanu ne funkcioniraju najbolje, prije svega financijski.

Ovaj 32-godišnji napadač ove sezone postigao je dva gola u devet utakmica argentinskog šampionata.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!