NaslovnicaVijestiTheo Walcott: Ne bojimo se nikog!

Theo Walcott: Ne bojimo se nikog!

Napadač Arsenala, Theo Walcott, vjeruje da nijedan klub ne želi da se suoči sa Arsenalom u nokaut fazi Lige prvaka, nakon impresivne forme “topnika” u posljednje vrijeme.

walcott arsenal

Wengerov tim je sinoć zahvaljujući hat-tricku Oliviera Girouda savladao Olympiakos u gostima rezultatom 0-3, te tako osigurao prolazak među 16 najboljih timova. “Topnici” su u utakmicu utišli sa velikim pritiskom, trebala im je pobjeda od dva ili više golova razlike kako bi prošli u nokaut fazu, ali su pokazali da trenutno igraju najljepši nogomet od svih engleskih klubova.

Bez problema su savladali grčki tim, a u osmini finala Lige prvaka mogu dobiti jedan od ovih pet klubova: Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelonu, Wolfsburg ili Zenit St Petersburg, a Walcott iznistira da se ne boje nijednog od tih klubova.

“Nije važno koga ćemo izvući. Mislim da možemo pobijediti bilo koga”, izjavio je za otočke medije.

“Nadam se da će se riješiti problemi sa povredama, jer će tim biti mnogo jači nego što je trenutno. Ukoliko dobijemo Wolfsburg, već smo protiv njih igrali u okviru Emirates kupa, ali sada bi to bila potpuna drugačija utakmica. Pokazali su šta znaju protiv Manchester Uniteda.”

“Siguran sam da nijedan klub ne bi želio igrati sa nama jer smo u impresivnoj formi. Bez obzira na sve, koga god dobijemo bit će teško. Mnogo timova se mučilo, iako su se očekivale lagane pobjede. Timovi iz Premier lige su mnogo bolje igrali nego prošle godine.”

[su_bet365_200_bonus_mali]

Reprezentativac Engleske također smatra da su naučili mnogo iz poraza protiv Monaca prošle sezone, kada su ispali u osmini finala. Tada su kod kuće poraženi rezultatom 1-3, a u uzvratu su, unatoč pobjedi od 2-0, ispali iz takmičenja zbog manje postignutih golova u gostima.

“Koga god da dobijemo, ne smijemo ih podcijeniti. Protiv Monaca smo to uradili, i znate šta se desilo.”

[excerptlist num=3 cat=’Analize’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!