NaslovnicaVijestiTheo Walcott: Ovo je tim Arsenala na koji sam dugo čekao

Theo Walcott: Ovo je tim Arsenala na koji sam dugo čekao

Napadač Arsenala Theo Walcott izjavio je da je dugo vremena čekao da bude dio jednog ovakvog tima. Topnici su u vrhu Premier lige i bliže su tituli nego posljednjih godina, kada su većinom završavali na četvrtoj poziciji.

walcott arsenal

26-godišnjak je u klub iz sjevernog Londona stigao sa samo 16 godina iz Southampton, kada je plaćen 12 miliona funti, a obilježio je desetu godišnjicu u klubu prošlog utorka.

Englez, koji je sa Arsenalom osvojio FA Kup i Community Shield, izjavio je da je njegov tim na veoma dobrom putu da osvoji prvi titulu prvaka Engleske nakon davne 2004. godine.

“Ovo je tim na koji sam čekao da budem dio njega”, izjavio je Walcott pred današnju utakmicu protiv Chelseaja.

“Jeste da smo osvojili samo bod, ali u prošlosti u utakmicama protiv timova kao što je Stoke, mi bismo izgubili, no sada nas je mnogo teže pobijediti. Veliki klub kao što je Arsenal treba bi osvajati više titula nego što je to slučaj u posljednje vrijeme. Osvojili smo dva FA Kupa u protekle dvije sezone, a sada želimo jedan veliki trofej.”

Walcott je nakon prelaska u Arsenal postao najskuplji engleski tinejdžer, koji je sa 16 godina dobio poziv i u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo 2006. godine, dok još nije ni debitovao za Arsenal.

Englez je tokom karijere imao dosta povreda zbog kojih je često izbivao sa terena, ali on smatra i da nije bilo povreda, teško da bi postizao 20 golova po sezoni.

“Važno je ne razmišljati na taj način. Ne vjerujem da bih bez ozljeda bio drugačiji, odnosno bolji. Povreda koljena zbog koje nisam igrao na posljednjem Svjetskom prvenstvu je bila bolna, teško sam se s tim nosio psihički.”

“Međutim, u to vrijeme sam dobio i sina, tako da je to preusmjerilo moje misli s te porede i dalo mi poticaj da se vratim u staru formu.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!