NaslovnicaVijestiTheo Walcott više nije najbrži nogometaš na svijetu

Theo Walcott više nije najbrži nogometaš na svijetu

Theo Walcott više nije najbrži nogometaš na svijetu, naslijedio ga je saigrač iz Arsenala – Hector Bellerin. Na nedavnim testovima u Hertfordshireu, trening kampu Arsenala Hector Bellerin oborio je rekord Theo Walcotta, ali čak i najbržeg čovjeka na svijetu – Useina Bolta, naravno treba uzeti u obzir podlogu i opremu za trčanje.

Theo Walcott

Usein Bolt je na ljeto 2012. godine na Olympiastadionu u Berlinu 100 metara istrčao za 9,58 sekundi, dok je prvih 40 metara prešao za 4,64 sekunde i to ponajviše ‘zahvaljujući’ svojem lošem startu, koji je jedna od njegovih naslabijih karika u svijetu atletike. Na testovima u Hertfordshireu, Bellerin je 40m istrčao za 4,42 sekunde što je 22 stotinke brže od Boltovog rekorda, svakako je pitanje da li bi Bellerin mogao istrčati 100m za 9,58, no vjerovatno ne bi jer postoji poprilična razlika između sprinta na 40m i sprinta na još 60 metara duže.

Do ovog testa Theo Walcott je držao rekord za najbržeg nogometaša svijeta, ali on to više očigledno nije. Bellerin je rođen 1995. godine 1995. godine i danas je jedan od najtraženijih desnih bekova na svijetu ponajviše zahvaljujući svojoj brzini i eksplozivnošću, a može da se pohvali i odličnim igrama, kako u odbrani tako i u napadu. Navodno, Barca se na ljeto sprema da vrati Bellerina koji je otišao iz omladinskih škola katalonskog kluba u svojoj 16. godini.

Bellerin je u od 2003. do 2011. trenirao u popularnoj La Masiji, ali je onda krenuo stopama sunarodnjaka Cesca Fabregasa te napravio transfer u Arsenal. Bellerin je bio i na pozajmici u Watfordu nakon koje se vratio u Arsenal i od tada sakupio preko 70 nastupa za londonski tim, a vjerovatno bi uskoro trebao i debitovati za špansku reprezentaciju jer je prošao sve njene mlađe kategorije.

Sutra Bellerina, kao i cijeli tim Arsenala, očekuje važna utakmica protiv Barcelone u revanš utakmici osmine finala na Nou Campu. Belletin će igrati po strani gdje napadaju Jordi Alba i Neymar, a ova utakmica bi mogla biti veoma važna za Bellerina jer bi upravo on mogao biti zamjena za Danija Alvesa koji je osam godina proveo na Nou Campu.

[su_sportingbet_premier_league]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!