NaslovnicaVijestiThiago Silva otkrio koja je najveća razlika između Messija i Ronalda

Thiago Silva otkrio koja je najveća razlika između Messija i Ronalda

Već skoro deset godina, jedna od žustrijih rasprava u nogometnom svijetu je ona oko toga tko je bolji – Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo.

Silva o poređenju Ronalda sa Messijem

Zvijezde Barcelone i Real Madrida dominiraju nogomet od 2008. godine. Tokom tog perioda niti jedan drugi igrač nije došao ni blizu osvajanja Zlatne lopte, najveće individualne nagrade koju jedan igrač može osvojiti u svojoj karijeri.

Obojica će ostati upamćena kao jedni od najboljih, ako ne i najbolji igrači svih vremena. Srećom po sve ljubitelje nogometa, pred njima je ostalo još nekoliko sezona igranja na vrhunskom nivou.

Messi igra na nevjerovatnom nivou ove sezone. Postigao je 27 golova u 34 nastupa u dresu Barcelone, ali nisu golovi samo razlog zbog kojeg ga mnogi smatraju najboljim u ovom trenutku, već činjenica da direktno učestvuje u skoro svakoj akciji koju njegov tim organizuje.

Ronaldo, s druge strane, je danas proslavio svoj 33. rođendan. On ima nešto lošiji prvi dio ove sezone, posebno kada je u pitanju La Liga, gdje je postigao, za njegov standard, razočaravajućih osam golova u 17 odigranih utakmica. Iako mnogi govore da je njegovo vrijeme prošlo, teško je se kladiti na to, s obzirom da je prošle sezone prolazio kroz isti period, a onda pokazao što zna u završnici Lige prvaka.

Priliku da u istom takmičenju vrati formu na pravi put imat će sredinom ovog mjeseca, kada će njegov tim na svom terenu dočekati Paris Saint-Germain, koji je nezaustavljiv u francuskom prvenstvu.

[su_no1forfootball]

Pred taj susret, kapiten Parižana Thiago Silva je i sam dao svoje mišljenje oko usporedbi Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Brazilski reprezentativac je izjavio kako je jedina razlika između njih dvojice činjenica kako je lakše igrati protiv Ronalda, nego protiv Messija.

“Teže je braniti se protiv Lea Messija nego protiv Cristiana Ronalda”, rekao je Silva u izjavi za Sport, te nastavio: “Cristiano je zaslužio osvojiti sve što je osvojio u svojoj karijeri. Ova godina je nešto teža za njega, ali još uvijek nije gotovo. Još uvijek bi mogao osvojiti novu Zlatnu loptu. Mala razlika između njih je ta da je Messija, kada ima loptu u nogama i kada ide jedan na jedan ili čak jedan na dva, jako teško zaustaviti.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!