NaslovnicaVijestiThibaut Courtois nakon sinoćnje utakmice razočarao navijače ovom izjavom

Thibaut Courtois nakon sinoćnje utakmice razočarao navijače ovom izjavom

Golman Chelseaja Thibaut Courtois priznao je kako postoji neizvjesnost u vezi njegove budućnosti, izjavivši kako bi mogao potpisati novi ugovor, ali također dodavši i da bi njegov agent prihvatio poziv predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

Courtois razočarao navijače

Bivši golman Atletico Madrida u posljednje vrijeme se sve češće povezuje sa povratkom u španjolsku prijestlonicu, te je navodno, uz Davida De Geu, velika želja Los Blancosa, koji će ga pokušati dovesti sljedećeg ljeta.

U intervjuu za španjolski radio El Partidazo nakon sinoćnje utakmice protiv Barcelone (1-1), 25-godišnjak je rekao kako produženje ugovora sa Chelseajem ostaje ozbiljna opcija.

“Vidjet ćemo, moram odlučiti što je najbolje za mene. Chelsea mi vjeruje od prvog dana moje karijere, a to se ne zaboravlja. Također mi je i dobro ovdje. Vidjet ćemo što će se dogoditi tokom sezone i kako će stvari ići sa Chelseajem.”

U intervjuu koji je dao prije nekoliko dana Courtois je navodno izjavio kako mu je ‘srce još uvijek u Madridu’. Povodom toga je rekao: “Taj intervjuu je pogrešno interpretiran. Imam godinu dana ugovora ovdje i jako sam sretan. Stvar je u tome da imam dvoje djece u Španjolskoj, u Madridu, i nije lako biti udaljen od njih. Međutim, sretan sam ovdje i ako sve prođe dobro mogao bih ostati još nekoliko godina.”

[su_champions_league]

Courtois je priznao kako ne očekuje poziv predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, ali i dodaje kako bi njegov agent poslušao ponude ‘kraljevskog’ kluba: “Ne vjerujem da će me Perez zvati, morao bi pozvati prvo mog agenta, koji bi poslušao ponudu. Međutim, razmišljamo o Chelseaju.”

Real Madrid je bio na korak od dovođenja golmana i zvijezde Athletic Bilbaa Kepe Arrizabalage, ali taj transfer je otkazao Zinedine Zidane, koji još uvijek vjeruje Keyloru Navasu.

Tokom trogodišnje posudbe u Atletico Madridu iz Chelseaja, od 2011. do 2014. godine, Courtois je sačuvao mrežu netaknutom u 76 od ukupno 154 utakmice. Također je osvojio Europsku ligu 2012. godine, Kup kralja 2013., te La Ligu 2014. godine. Pored svega toga, dva puta je osvajao i Trofeo Zamora nagradu za najboljeg golmana lige.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!