NaslovnicaVijestiThierry Henry: On je ubjedljivo najkompletniji napadač u Premier ligi!

Thierry Henry: On je ubjedljivo najkompletniji napadač u Premier ligi!

Bivši napadač i legenda Arsenala Thierry Henry otkrio je tko je po njegovom mišljenju trenutno najkompletniji napadač u Premier ligi.

Firmino najkompletniji napadač

Iako iza sebe sjajne sezone imaju napadač Tottenham Hotspura Harry Kane, te zvijezda Liverpoola Mohamed Salah, najbolji strijelac ‘Topnika’ svih vremena najkompletnijim napadačem u ligi proglasio je drugu zvijezdu Liverpoola, a u pitanju je Roberto Firmino.

U intervjuu za Sky Sports on je rekao: “Zbog njegovih kretnji, njegove požrtvovanosti, načina na koji odvlači dva centralna defanzivca kako bi stvorio prostor za Mohameda Salaha, Roberto Firmino je najkompletniji napadač u Premier ligi. Ne pričam o njemu kao o igraču sa najboljom završnicom, ali je sveukupno najkompletniji igrač u ligi.”

Brazilski reprezentativac je jedan od ključnih igrača Liverpoola otkako je stigao na Anfield iz Hoffenheima za 41 milion eura u ljeto 2015. godine. Direktno je učestvovao u čak 44 gola koje su ‘Redsi’ postigli ove sezone, te zajedno sa Mohamedom Salahom i Sadiom Maneom čini nezaustavljiv trio, jedan od najboljih u Europi u posljednjih nekoliko godina.

[su_bonus]

Od ukupno 27 golova koliko je postigao u svim takmičenjima ove sezone, 10 je postigao u Ligi prvaka, čiji je drugi najbolji strijelac, odmah iza Cristiana Ronalda koji ima pet golova više. Njih dvojica će imati priliku postići još golova u direktnom okršaju između Liverpoola i Real Madrida u finalu Lige prvaka, koje je na rasporedu 26. maja.

Firminov suigrač Georginio Wijnaldum priznaje kako je vrlo uzbuđen zbog te utakmice, te da se nada osvajanju trofeja: “Stvarno se radujem toj utakmici, ne samo ja, već i dosta drugih igrača. Prije dvije godine Liverpool je igrao finale Europske lige, ali finale Lige prvaka je najbolja utakmica koju možete igrati na klupskom nivou. Za mnoge od nas ovo će biti prvo finale u karijeri, tako da sam stvarno uzbuđen. Svi želimo osvojiti Ligu prvaka. Imamo priliku osvojiti veliki trofej sa velikim klubom, koji dugi niz godina čeka na to.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!