NaslovnicaVijestiThierry Henry kritikovao bivši klub: Oni ne mogu biti prvaci!

Thierry Henry kritikovao bivši klub: Oni ne mogu biti prvaci!

Legendarni igrač Arsenala Thierry Henry žestoko je kritikovao Arsene Wengerov tim nakon veoma lošeg nastupa protiv Manchester Uniteda izjavivši da oni uopšte ne izgledaju kao tim koji može osvojiti titulu ove sezone.

Oni ne mogu biti prvaci

“Topnici” su poraženi 3-2 na Old Traffordu, a dva gola za domaćina je postigao 18-godišnji Marcus Rashford. Trećim golom, a svojim prvim utakmici, Ander Herrera je osigurao Unitedu veoma bitna tri boda.

Sada tim iz sjevernog Londona zaostaje pet bodova za liderom Premier lige Leicester Cityjem, te tri boda za drugoplasiranim ‘komšijama’, Tottenham Hotspurom. Poslije današnje utakmice Henry smatra da se njegov bivši tim ne može oporaviti i osvojiti naslov.

Za Sky Sports je rekao: “Ne mislim da bi se to dogodilo u vrijeme kada sam ja igrao za Arsenal. To nije nastup tima koji želi biti prvak. Kao navijač Arsenala, gledajući na sve okolnosti, oni ne mogu biti prvaci. Danas me nisu uvjerili u to.”

“Jedina stvar koja je dobra je ta što su oni još uvijek u utrci za naslov. To je bio jako loš nastup.”

Trener “Topnika” Arsene Wenger nakon utakmice je izjavio: “Oni imaju vrlo iskusni vezni red na koji su potrošili dosta novca. Zaustavljali su nas sa malo prekršaja, što je bilo frustrirajuće. Ne mogu dovoditi u pitanje našu požrtvovanost i želju.”

“Izgubili smo tri boda, ali moramo pokazati da smo dostojni borbe za titulu. Da, njihovi strijelci su mladi, ali jako kvalitetni igrači.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!