NaslovnicaVijestiThierry Henry: Ne tako davno on je bio najbolji igrač u Premier...

Thierry Henry: Ne tako davno on je bio najbolji igrač u Premier ligi

Kako kaže legendarni Thierry Henry, novi trener Leicester Cityja Claude Puel ne uspjeva izvući najbolje iz Riyada Mahreza, koji je donedavno bio najbolji igrač Premier lige.

Henry razočaran nastupima zvijezde Premier lige ove sezone

Zajedno sa N’Golom Kanteom i Jamiem Vardyjem, alžirski reprezentativac je igrao ključnu ulogu u osvajanju jedine titule prvaka Engleske u povijesti kluba prije dvije sezone. U toj sezoni je postigao 17 golova i upisao 11 asistencija u 37 nastupa, te proglašen igračem sezone.

Međutim, ove sezone 26-godišnjak ne igra na svom nivou. U devet ligaških nastupa je postigao samo jedan gol i upisao tri asistencije, a Henry priznaje kako mu nije jasan njegov nagli pad forme.

[su_no1forfootball]

Puel, koji je ranije ovog tjedna naslijedio Craiga Shakespearea na klupi Lisica, odlučio je da Mahrez igra na poziciji desetke danas protiv Evertona, a Thierry smatra kako je to dobra odluka, te da bi ga tako mogao vratiti u prepoznatljivu formu.

“Koji god klub je Claude Puel trenirao, uvijek je imao posebnu vezu sa svojim najboljim igračem”, rekao je Francuz za Sky Sports.

“Prije dolaska u Englesku imao je nevjerovatnu vezu sa Hatemom Ben Arfom. Možda stavljanje Mahreza na poziciju desetke može pomoći Alžircu da pokaže šta zna. Ne tako davno on je bio najbolji igrač u Premier ligi, on ima kvalitet.”

[su_bet365_100_bonus]

[su_analize_kraj_teksta]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!