NaslovnicaVijestiThomas Vermaelen blizu povratka u Premier ligu

Thomas Vermaelen blizu povratka u Premier ligu

Kada je stigao u Arsenal 2009. godine, Thomas Vermaelen je sjajnim nastupima već u prvoj sezoni dao naslutiti da će biti budućnost Wengerove obrane.

Thomas Vermaelen blizu povratka u Premier ligu

Nažalost, to se nikada nije desilo. U sezonama koje su uslijedile borio se sa mnogobrojnim povredama. Međutim, uprkos svemu tome, 2014. godine ga je dovela Barcelona za 19 miliona eura.

Povrede iz Arsenala su se prenijele i na period u Barceloni, zbog kojih je propustio cijelu prvu sezonu, a u drugoj je odigrao tek 18 utakmica, da bi prošlu sezonu proveo na posudbi u Romi, u kojoj se također nije naigrao pored Rudigera i Manolasa.

Trenutno se vratio u Barceloni te je sa ostatkom Valverdeovog tima na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je zabilježio nekoliko nastupa, ali španjolski stručnjak prema pisanjima izvora bliskih klubu ne računa na Belgijanca u novoj sezoni.

Danas su se pojavile špekulacije kako je za njegove usluge zainteresovan engleski premierligaš West Bromwich Albion.

Prva opcija West Bromwicha za poziciju centralnog defanzivca bio je igrač Middlesbrougha Ben Gibson, ali s obzirom da on vrijedi preko 35 miliona eura, trener kluba Tony Pulis se okrenuo dovođenju Vermaelena koji će klub koštati znatno jeftinije, piše The Mirror.

31-godišnjak je još uvijek ključan član reprezentacije, a sigurno da bi mu redovan nogomet ove sezone osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine.

[su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!