NaslovnicaVijestiTim Cahill objavio zabrinjavajuće tvrdnje o kineskom fudbalu

Tim Cahill objavio zabrinjavajuće tvrdnje o kineskom fudbalu

Tim Cahill objavio zabrinjavajuće tvrdnje o kineskom fudbalu. Australijski internacionalac i igrač Changhai Shenhua, Tim Cahill predviđa da je samo pitanje vremena prije nego što kineski klub obori rekord od 50 miliona funti za transfere, jer su počeli da kupuju talente širom Europe.

Tim Cahill objavio zabrinjavajuće tvrdnje o kineskom fudbalu

Evertonova legenda, je za Fox Sports rekao: “Oni imaju moć i kada žele nešto, oni to dobiju, kada ne žele onda se toga riješe.”

“To je nešto kao smjena, vidimo dosta igrača koji dolaze, a i dosta onih koji odlaze.”

“Stvarno je ludilo, ali bit će samo gore i gore. Ovo će biti masivno, uskoro će probiti i rekord od 50 miliona funti.”

Cahill, koji je potpisao sa Shanghai Shenhuom nakon njegovog odlaska iz MLS-a početkom 2015. godine, smatra da je zapanjujuće koliko su finansijski moćni kineski klubovi i da su zbog toga u stanju da privuku vrhunske igrače iz najvećih takmičenja u svijetu.

Bivša zvijezda Millwalla kaže da, iako je bio svjestan nemilosrdnih ambicija, otkako je došao prošle godine, rast Kineske lige ga je ostavila zatečenog.

“Kada sam prvi put došao u Kinu. Znao sam da su ambiciozni, znao sam šta žele uraditi. Da vidite gdje je smo bili, a gdje smo sad, to je stvarno ludnica.”

[su_netbet_bonus50_veliki]

Kineska Super liga je napravila niz dobrih transfera u januarskom prijelaznom roku.

To takmičenje je vidjelo četiri puta obaranje rekorda u prethodnom mjesecu za visinu transfera i nastoje da se ne zaustave na tome.

Neki od najvećih transfera su bili Alex Teixeira i Ramires koji su se pridružili Jiangsu Suningu za ukupnu sumu od 65 miliona funti i Guangzhou koji je završio dogovor od 32 miliona funti za Jackson Martineza.

Cahill koji ima 36. godina, smatra da nedavna aktivnost ukazuje da moderni nogometaši imaju drugačiji odnos prema tome kako će provesti svoju karijeru, gdje stavljaju veći značaj za novac od zadovoljstva igranja na najvišem nivou.

“Odluke koje igrači prave nisu za fudbal, kao što je to bilo u moje vrijeme, oni čisto gledaju koristo i to ovisi o onome šta želite kao individua.”

“Odbijaš Liverpool, napuštaš Chelsea,” rekao je za Teixeiru i Ramiresa.

Ništa više nije ni trebao reći, sve nam je bilo jasno.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!