NaslovnicaVijestiTimo Werner otkrio u kojem klubu bi volio zaigrati jednog dana

Timo Werner otkrio u kojem klubu bi volio zaigrati jednog dana

Napadač RB Leipziga i jedan od najvećih talenata u Njemačkoj u ovom trenutku, Timo Werner, nagovijestio je kako je zainteresovan za prelazak u klubove kao što su Manchester United, Manchester City, Barcelona i Real Madrid.

Werner otkrio gdje želi igrati

21-godišnjem njemačkom reprezentativcu mnogi predviđaju sjajnu karijeru, a već sada je jedan od najboljih na svojoj poziciji u Bundesligi. U 29 nastupa u svim takmičenjima ove sezone postigao je 16 golova i podijelio četiri asistencije. Pored toga, prošlog ljeta je nastupio i na Kupu Konfederacija u dresu reprezentacije, za koju je postigao sedam golova u ukupno deset nastupa.

[su_bbworld]

Svojim sjajnim nastupima je privukao interes mnogih europskih velikana, a njegova vrijednost se već procjenjuje na preko 50 miliona funti. U intervjuu za Sport 1, Werner je o mogućem odlasku rekao: “Kada je u pitanju Njemačka, lagali biste kad biste rekli da ne želite igrati za Bayern. Za Englesku biste lagali kad biste rekli da ne želite igrati za Manchester United ili Manchester City. U Španjolskoj – Barca ili Real. U svakoj ligi postoje veliki klubovi. U Italiji i Francuskoj ne bih volio igrati, ali u ostale tri da. Postoji toliko klubova za koje bih volio igrati, ali ne želim još odlučiti. Vidjet ćemo što će se dogoditi.”

Timo ima ugovor sa klubom iz Leipziga do 2020. godine, a čelnici kluba nemaju namjeru pustiti ga da ode u skorije vrijeme.

“Timo definitivno zna da će igrati u klubu i sljedeće sezone”, rekao je sportski direktor RB Leipziga Ralf Rangnick za Kicker, te nastavio: “Također smo u pregovorima oko poboljšanja i produženja njegovog ugovora.”

[su_bonus]

Werner je dodao kako je trenutno fokusiran na Leipzig, kao i na Svjetsko prvenstvo, koje se igra sljedećeg ljeta u Rusiji.

“Još mnogo je vremena do nove sezone. Imam velike ciljeve sa RB Leipzigom, želimo se kvalifikovati za Ligu prvaka. Nadam se da ću nakon toga ići na Svjetsko prvenstvo, a onda ću razmišljati o budućnosti. Trenutno se osjećam dobro u klubu. Moj ugovor kaže da trebam, moram, mogu i hoću igrati ovdje još dvije godine.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!