NaslovnicaVijestiTOP 10: Najbolji igrači koji nikada nisu osvojili titulu Lige prvaka!

TOP 10: Najbolji igrači koji nikada nisu osvojili titulu Lige prvaka!

Liga prvaka je za mnoge ostala neostvaren san. Mnogi veliki igrači nisu imali sreće u ovom takmičenju, te su bez obzira na mnogobrojne ostale nagrade ostali bez pehara Lige prvaka.

osvojili titulu Lige prvaka

1. Patrick Vieira

Najbolji veznjak svoje generacije i nekadašnji kapiten Arsenala u ovom tamičenju sakupio je ukupno 76 nastupa, a nikada nije osvojio trofej namijenjen pobjedniku. Njemu nije bila suđena Liga prvaka, jer je napustio Arsenal 12 mjeseci prije nego što su stigli do finala Lige prvaka a Inter je napustio 6 mjeseci prije nego što su Nerazzuri slavili.

2. Fabio Cannavaro

Jedan od najboljih defanzivaca Italije ikada vodio je svoju reprezentaciju do zlata 2006- godine, kada je i proglašen najboljim nogometašem na Svijetu. On je tek drugi igrač sa ove liste, koji je dobio laskavu titulu a da pri tome nije slavio u Ligi prvaka.

3. Cesc Fabregas

Nevjerovatan podatak je taj da Fabregas nije osvojio ovu titulu, a igrao je za klubove poput Arsenala, Chelseaja i Barcelone, koju je napustio godinu dana prije nego što su slavili u ovom takmičenju. U Ligi prvaka je ovaj 30- godišnjak upisao 96. nastupa i kako sada stvari stoje, teško da će osvojiti ovaj trofej.

4. Ruud van Nisterlooy

Fenomenalni Holanđanin, ubica iz kaznenog prostora. Tokom karijere nastupao je za PSV, Manchester i Real Madrid, no nikada nije bio najbolji u Evropi. On je stigao u United dvije godine nakon što su osvojili Ligu prvaka, a napustio je klub dvije sezone prije nego što će osvojiti. Nije mu se dalo.

5. Pavel Nedved

Možda i jedan od najžalosnijih trenutaka desio se u polufinalu Lige prvaka 2003. godine kada je Juventus na krilima Nedveda izbacio Barcelonu i plasirao se u finale. Malo prije završetka susreta Nedved je dobio žuti karton zbog kojeg nije mogao nastupiti u finalu. Plakao je prilikom izlaska sa terena a u finalu je Milan ipak bio bolji.

>> TOP 5: Najveći “free” transferi svih vremena

6. Ronaldo

Pravi, debeli Ronaldo nikada nije slavio u Ligi prvaka. Bez obzira što važi za najboljeg napadača i najboljeg igrača svih vremena, bez obzira što je osvojio Svjetsko prvenstvo i bez obzira što je nastupao za skoro sve velike klubove u Evropi, do titule u Ligi prvaka nije mu se dalo.

7.Lilian Thuram

Isto kao i Nedved, Thuram je bio drugi u Ligi prvaka 2003. godine, samo što je on nastupio u velikom finalu. Thuram je bio član Parme koja je 1999 osvojila kup UEFA, a Barceloni se pridružio godinu dana nakon što su osvojili ovo takmičenje.

8. Zlatan Ibrahimović

Ibra je rekorder po broju nastupa u Ligi prvaka (119) a da pri tome nije slavio u ovom takmičenju. On je također jedan od onih koji su bili blizu: napustio je Inter godinu prije nego što će 2010. podići trofej, a sličnu stvar je napravio i u Barci godinu dana kasnije.

[su_champions_league]

9. Michael Ballack

Legendarni Nijemac je igrao finale sa Leverkusenom protiv Reala te je bio na dobrom putu da osvoji to takmičenje, ali je Zidane sjajnim volejom zapečatio sudbinu Apotekara. Sreću je kasnije tražio u Bayernu i Chelseaju a najbliže je bio 2008. godine kada je sa Chelseajom izgubio na penale protiv Uniteda.

10. Gigi Buffon

Rekorder po broju nastupa u dresu Italije, osvajač Svjetskog prvenstva i možda najveća legenda italijanskog nogometa. Za vrhunac karijere mu fali titula u Ligi prvaka. Tri puta je poražen u finalu, a ovogodišnje ispadanje od Reala mu je vjerovatno bila posljednja prilika, koju nažalost nije iskoristio.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!