NaslovnicaVijestiVRAĆA SE? Diego Costa na pragu povratka u Premier ligu, evo za...

VRAĆA SE? Diego Costa na pragu povratka u Premier ligu, evo za koji klub bi mogao potpisati!

Kako su danas izvijestili engleski mediji, napadač Atletico Madrida Diego Costa mogao bi se vratiti u Premeir ligu u ovom ljetnom prelaznom roku.Navodno, interes za njega pokazuje Everton, čiji vlasnik Farhad Moshiri je poručio skautima da ispitaju koliko bi njegov transfer koštao.

Everton želi Diega Costu

Novine Daily Mail pišu kako je Moshiri odlučio potrošiti dosta novca i u ovom prelaznom roku, nakon što je u prethodna dva ljetna prelazna roka potrošio skoro 300 miliona eura na nova pojačanja.

Everton je već potvrdio kako su otkupili ugovor veznjaka Barcelone Andrea Gomesa, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi na Goodison Parku, za 25 miliona eura, ali bi moglo uslijediti još nekoliko dolazaka u narednih nekoliko tjedana.

Pored toga, u izvješću također piše kako su čelnici Atletica spremni poslušati ponude za Costu, s obzirom da trenutno nisu u najboljim odnosima sa njim. Navodno, glavni razlog za to je njegova loša disciplina na terenu otkako se vratio u klub prošle godine.

Španjolski reprezentativac je u aprilu dobio čak osam utakmica suspenzije zbog vrijeđanja suca u porazu protiv Barcelone. Glavni sudac te utakmice Jesus Gil Manzano je isključio Costu i u izvještaju napisao kako je on vrijeđao njegovu majku.

Ova odluka La Lige znači da će propustiti prvu utakmicu sljedeće sezone, ali do tada bi mogao već biti u Engleskoj. On je već tamo igrao tri godine u dresu Chelseaja, između 2014. i 2017. godine, i u tom periodu je važio za jednog od najboljih igrača lige.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!