NaslovnicaVijestiTottenham bez jednog od najboljih igrača do kraja sezone?

Tottenham bez jednog od najboljih igrača do kraja sezone?

Nogometaš Tottenham-a Dele Alli mogao bi propustiti završnicu sezone u Premier ligi, pošto je Engleski nogometni savez pokrenuo postupak protiv njega zbog nedoličnog ponašanja i udaranja igrača West Bromwich Albiona Claudija Yacoba.

Tottenham

Dele Alli je na utakmici Premier lige između Tottenhama i WBA, koja je završena neriješeno 1:1, prilikom jednog duela namjerno u trbuh šakom udario Yacoba.

Ovaj incident nije bio zabilježen u izvještaju suca Mikea Jonesa s utakmice, prenio je BBC. Prema pravilniku FA, nasilničko ponašanje obično sa sobom nosi tri utakmice suspenzije, što znači da bi ovaj 20-godišnjak propustio mečeve Premier lige protiv Chelseaja, Southamptona i Newcastlea.

Dele Alli do srijede u 18 sati po britanskom vremenu ima mogućnost uložiti žalbu.Trener Tottenhama Mauricio Pochettino je poslije utakmice izjavio da nije vidio incident, ali je dodao da rivali poznaju karakter Dele Allija i pokušavaju ga isprovocirati.

Mauricio Pochettino tom prilikom je rekao za britanske medije da i dalje vjeruje u osvajanje titule koliko god to teško bilo.

“Još nije gotovo. Ostatke je sedam bodova, ali imamo još tri utakmice. Jeste veoma teško, teže nego prije utakmice s West Bromwichom, ali mi i dalje vjerujemo, mi se i dalje borimo. Nadamo se da Leicester neće osvojiti bodove, a da ćemo mi pobijediti Chelsea u ponedjeljak”, rekao je Pochettino, prenijeli su danas britanski mediji.

[su_sportingbet]

“Važno je da nastavimo da se borimo. Cilj je tu. Također, imamo pet bodova prednosti u odnosu na Arsenal i Manchester City, moramo i to da održimo, ali važno je da pobjeđujemo u slučaju da Leicester izgubi bodove, kako bismo osvojili titulu”, naveo je Pochettino.

Tottenham nakon 35 odigranih utakmica zauzima drugo mjesto u Premiershipu sa 69 bodova, sedam manje od prvoplasiranog Leicestera. Ove sezone igraju zaista odlično, a trener Mauricio Pochettino iako je bio osporavan od nekih navijača, pokazao je da klub može računati na njega i u narednoj sezoni.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!