NaslovnicaVijestiTottenham v Dortmund: Gdje gledati, pregled, forma i moguće postave

Tottenham v Dortmund: Gdje gledati, pregled, forma i moguće postave

Tottenham v Dortmund igraju večeras u 21:05h. Navijači sa White Hart Lane-a će htjeti da vide svoju ekipu kako prolazi dalje u nok-out fazi Europa lige, ali Dortmund je iskoristio svoju dominaciju u prvoj utakmici i stvorili su prednost od tri gola na Spursima, koji će morati dobro da se potrude da bi stigli ovu prednost.

Tottenham v Dortmund

Gdje gledati?

Utakmica počinje u 21:05h. Direktan prijenos možete gledati na Arena Sport 3.

Pregled

Odluka Pochettino-a da se odmori nekoliko igrača na Signal Iduna Parku pokazao se kao značajna tema za razgovor. Mnogi su uzeli taktiku Argentinca kao znak da je spreman da izgubi u Europa ligi, kako bi se fokusirao na titulu Premier lige. Ali, menadžer Spursa će s igurno biti oprezan od drugog štetnog poraza i izrazio je želju da pobijedi drugu utakmicu.

Harry Kane će sigurno da vodi napad Tottenhama sa Dele Allijem koji će igrati kao broj. 10 nakon što je propustio prvu utakmicu zbog suspenzije. Christian Eriksen je kandidat za odmor večeras sa Heung-Min Son i Erik Lamelom koji bi mogli početi od prve minute.

Thomas Tuchel vjerovatno neće napraviti mnogo promjena u odnosu na prošlu utakmicu, u kojoj je njegova ekipa ispratila Spurse sa tri gola prednosti. Međutim, Nuri Sahin i Shinji Kagawa se zalažu za početni sastav nakon što su igrali utakmicu protiv Mainza u kojoj je Dortmund pobijedio rezultatom od 2-0.

Sven Bender se još uvijek bori sa mišićnom povredom, što znači da će Mats Hummels za partnera u odbrani imati grčkog reprezentativca, Sokratis Papastathopoulos. U napadu će biti ubitačni trio, Marco Reus, Henrik Mkhitaryan i Pierre-Emerick Aubameyang.

Analiza

Ovdje možete pročitati analizu Europske lige

[su_bet365_live_koeficijenti]

 

Šta su rekli menadžeri

Mauricio Pochettino: “Mi ćemo pokušati pobijediti i preokrenuti rezultat. To će biti teško, jer imamo Borussiju Dormund pred nama i mislimo da su oni jedan od najboljih timova u Europi, ali moramo pokušati.”

Thomas Tuchel, govoreći o prvoj utakmici: “Igrali smo uvjereni, uspjeli smo zadržati prostor vrlo čvrsto kako Tottenham ne bi mogao pronaći svoje kombinacije u igri. Napali smo ih vrlo rano i nismo dozvolili da pređu našu polovicu tako lahko. Stvorili smo mnogo šansi i pažljivo se branili. Vrlo sam zadovoljan igrom svoje ekipe.”

Koeficijenti

Tottenham: 3.80

Neriješeno: 3.75

Borussia Dortmund: 2.00

(Bet365)

Tottenham v Dortmund

Forma timova

Tottenham (u svim natjecanjima): WLDLW
Posljednji rezultat: Aston Villa 0-2 Tottenham

Borussia Dortmund (u svim natjecanjima): WWDWW
Posljednji rezultat: Borussia Dortmund 2-0 Mainz

Moguće postave

Tottenham: Lloris; Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies; Dembele, Dier; Son, Alli, Lamela; Kane.

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Bender, Hummels, Schmelzer; Weigl; Durm, Mkhitaryan, Castro, Reus; Aubameyang.

Igrajte našu nagradnu igru svakim danom na našem forumu i osvojite 10€. Vrlo jednostavno, registrujete se na forum i počnite pogađati parove koje vam mi predložimo. Ništa ne morate uplaćivati, vaše je samo da pogodite parove i bit ćete isplaćeni na Bet365.

Nagradna Igra – Pogodi TIPOVE i OSVOJI 10 €

Bet365 kladionica vam nudi i velike bonuse koje možete dobiti ukoliko se registrujete na banneru ispod. Bet365 online kladionica je jedna od najpoznatijih na svijetu koja broji oko sedam miliona korisnika iz 200 različitih zemalja širom svijeta. Očekujte vrlo široku ponudu na sve vrste sportova i veliki izbor klađenja uživo. 

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!