NaslovnicaVijesti"Totti će dugo ostati u Romi. Volim ga!"

“Totti će dugo ostati u Romi. Volim ga!”

Ekipa Rome se nalazi u zaista sjajnoj formi u posljednje vrijeme i bilježe odlične rezultate. Nakon minimalnog poraza od Juventusa krajem januara rimska Vučica nije osjetila gorčinu poraza i od tada su vezali šest pobjeda pa su ponovo ozbiljni kandidati za plasman na poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Trigoria 20.9.13 Francesco Totti firma il contratto con il presidente James Pallotta (foto: Gino Mancini)

Iako se vratila u dobru formu sa početka sezone, Roma je potresena zbog situacije oko legendarnog kapitena Francesca Tottija i trenera Luciana Spalletti, čiji odnos nije baš na zavidnom nivou, a italijanski trener je čak Tottija poslao i na tribine nakon što mu je ovaj javno uputio kritike zbog neigranja.

Sigurno da je predsjednik Rome James Pallotta jedini čovjek koji bi mogao da sredi takvu situaciju, pa su italijanski novinari pitali Pallottu za mišljenje, nakon čega im je ovaj odgovorio protupitanjem: “Zašto, da li se nešto dogodilo?”, a potom nastavio:

“Svako pokušava da taj slučaj napravi većim nego što jeste. Francesco Totti je legenda kluba i on će još dugo ostati u Romi. Jednostavno, volim tog čovjeka”, rekao je Pallotta, koji će sa Tottijem razgovarati o njegovoj budućnosti u klubu.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Prvi čovjek rimskog kluba ipak nije htio da otkrije da li će Totti ostati u klubu kao igrač ili će mu biti dodjeljena neka druga funkcija. Pallotta je također imao samo riječi hvale za Luciana Spallettija, rekavši da je on fantastičan trener i da je prava privilegija što je on na klupi Rome.

Prema pisanju italijanskog calciomercato.it, Pallota je došao iz Amerike u Rim kako bi poboljšao situaciju u klubu i riješio brojna pitanja, vezana za izgradnju novog stadiona, ali i to da li će direktor kluba Walter Sabatini ostati na toj funkciji i nakon završetka sezone.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!