NaslovnicaVijestiTransfer na pomolu? Hrvatski reprezentativac želi u Chelsea

Transfer na pomolu? Hrvatski reprezentativac želi u Chelsea

Chelsea je ove sezone blago rečeno, razočarao. U narednoj sezoni ostat će bez Europe zbog katastrofalnog plasmana na tablici Premiershipa, a igra tima je ravna tome. Na početku nove sezone dobit će novog trenera. Umjesto Guusa Hiddnika na klupu ‘Bluesa’ doći će Antonio Conte, što je klub prije par dana i službeno potvrdio.

Hrvatski reprezentativac

Većinski vlasnik Chelseaja, ruski milijarder Roman Abramovič zbog nezadovoljstva igrama tima u prijelaznom roku planira napraviti ‘čistku’ u londonskom timu, o čemu su britanski mediji nedavno pisali.

Jedan od igrača koji je velika želja italijanskog stručnjaka je i Ivan Perišić, nogometaš Intera i hrvatski reprezentativac. Perišić je jučer dao jednu izjavu koja je veoma ohrabrujuća za navijače ‘Bluesa’, pa tako i za Antonija Contea.

“Velika mi je čast kada me povezuju sa klubom kao što je Chelsea i trenerom veličine Antonija Contea.”, rekao je Ivan Perišić koji ove sezone bilježi sjajne partije u tresu milanskog tima, i on sam vjeruje da je spreman za nešto novo u svojoj karijeri.

“Premiership je najbolja liga na svijetu, a Chelsea jedan od najvećih klubova. Zbog toga bih bio veoma zainteresovan za prelazak u londonsku ekipu, ali za sada smo daleko od dogovora.”, riječi su hrvatskog reprezentativca koji je za ‘Kockaste’ debitovao 2011. godine u utakmici protiv Gruzije.

Procjenjuje se da bi Inter mogao na transferu Perišića da zaradi oko 25 miliona eura.

Inter je ovu sezonu počeo furiozno, jedno vrijeme su bili i na liderskoj poziciji u Seriji A, međutim onda je uslijedio pad. Nakon 31 kola nalaze se na petom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Europe sa 55 bodova i skorom od 16 pobjeda, sedam remija i osam poraza.

Što se tiče Chelseaja, koji je prošle sezone osvojio Premiership, sada se nalaze na desetom mjestu sa 44 boda, i skorom od 11 pobjeda, 11 neriješenih susreta i čak devet poraza.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!