NaslovnicaVijestiTRANSFER VIJESTI: Davies u City, "Čekićari" traže 35 miliona za Payeta, Icardi...

TRANSFER VIJESTI: Davies u City, “Čekićari” traže 35 miliona za Payeta, Icardi pričao o odlasku u Kinu

U punom jeku je zimski prelazni rok, a špekulacije ne prestaju iz dana u dan. Englezi, naravno, kao i u svakom prelaznom roku prednjače po broju istih, pa se tako do kraja januara očekuje još veliki broj transfera.

Davies u City, "Čekićari" traže 35 miliona za Payeta

Kako piše The Sun, Manchester City je zainteresovan za dovođenje Tottenhamovog lijevog beka Ben Daviesa. Velški reprezentativac nije dobijao priliku u prvom timu ove sezone pored odličnog Dannyja Rosea, koji igra u životnoj formi, te su se pojavile priče kako bi mogao napustiti London.

Pep Guardiola je priznao da je u potrazi za lijevim bekom, koji po potrebi može zaigrati i na centralnoj defanzivnoj poziciji, a Davies se uklapa u taj opis. Nakon poraza od 4-0 protiv Evertona, jasno je da su ‘Građanima’ potrebna pojačanja u zadnjoj liniji, a 23-godišnji Davies bi trebao koštati oko 20 miliona funti.

Vijest koja se brzo proširila cijelim nogometnim svijetom je da Payet napušta West Ham. Kako piše Daily Telegraph, francuski reprezentativac je odbio igrati za ‘Čekićare’, te želi preći u bolji klub.

Slaven Bilić, unatoč tome što je prije par dana izjavio da nema namjeru prodati jednog od najboljih igrača, ipak će se, izgleda, odlučiti za tu opciju. Londonski tim za svog ‘dragulja’ traži čak 35 miliona funti, a prije par dana su odbili ponudu Marseillea koja je iznosila 20 miliona.

Bilić je rekao: “Rekli smo da ne želimo prodavati naše najbolje igrače, ali Dimitri Payet više ne želi igrati za ovaj klub.”

Vijest oko koje se podigla prašina u Italiji ovih dana je interes kineskih klubova za zvijezdu Intera Maura Icardija, koji je na špekulacije odgovorio da ne razmišlja o odlasku u Kinu sve do kraja karijere.

Unatoč tome što su se brojni igrači odlučili za potpis astronomskih ugovora s klubovima iz kineske Superlige ove zime, Icardi je rekao da on neće biti jedan od njih.

“Obnovio sam svoj ugovor početkom sezone i sretan sam što nosim ovaj dres. Uvijek ima vremena za odlazak u Kinu na kraju karijere.”

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!