NaslovnicaVijestiTRANSFER VIJESTI: Igrač Reala želi u United, Barca i Real u bitci...

TRANSFER VIJESTI: Igrač Reala želi u United, Barca i Real u bitci za Allija

Kako odmiče prelazni rok, tako raste temperatura na nogometnoj transfer pijaci. U trku se polako uključuju najveći europski klubovi, u nastavku pročitajte najvažnije i najsvježije transfer novosti.

transfer

James Rodriguez, ofanzivni vezista Real Madrida, očajnički želi da potpiše za Manchester United, nakon nesuglasica sa trenerom Zinedineom Zidaneom. Kolumbijac je već ranije izrazio nezadovoljstvo statusom u “kraljevskom klubu”, pa je samo pitanje vremena kada će napustiti Santigao Bernabeu.

Dva najveća španjolska kluba, Real Madrid i Barcelona, uključili su se u trku za mladu zvijezdu Tottenhama, Dele Allija, te žele da ga vide u svojim redovima na ljeto. Vezista Spursa je u sjajnoj formi u poslednje vrijeme, a nema sumnje da će Tottenham odrediti visoku cijenu za slobodu svog “bisera”. Cifra se kreće oko 80 miliona europskih novčanica.

Arsenal bi mogao ostati bez Alexisa Sancheza ukoliko Antoine Griezmann ode iz Atletico Madrida, pošto Diego Simeone vidi Čileanca kao zamjenu za udarnu iglu crveno-bijelih. Francuski napadač je već duže vrijeme na radaru Uniteda, koji na ljeto planira da odriješi kesu za sjajnog golgetera.

Pored Evertona, Manchester City i Milan su takođe zainteresovani za Jacka Wilsherea. Vezista Arsenala se vraća u formu na pozajmici u Bournemouthu, a na ljeto bi mogao da ode sa Emiratesa.

Bivši reperezentatovac Brazila, Felipe Melo, napustio je Inter i potpisao trogodišnji ugovor sa brazilskim Palmeirasom. Melo je stigao u redove aktualnog brazilskog prvaka nakon dvije godine u klubu iz Milana.

Desni bek Barcelone, Aleix Vidal, koji se pokazao kao potpuni promašaj u katalonskom klubu, odbio je prelazak u Galatasaray. Bivši igrač Seville dovođen je u vezi sa nekoliko klubova širom kontinenta, pregovori sa turskim klubom oko pozajmice su propali.

Torino je odbio Arsenalovu ponudu od 65 miliona za napadača Andreu Belottija, prema riječima sportskog direktora italijanskog kluba, Gianlue Petrachija. Reprezentativac Italije postigao je 17 golova u 21 nastupu za klub i nacionalni tim ove sezone.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!